Jaroslav Hanuš (†70): Zemřel manželce doma v náručí | Ahaonline.cz

Registrace  |  Zapomenuté heslo

Deník Aha! na Facebooku

neděle 5. května 2024

Svátek slaví Klaudie, zítra Radoslav

Jaroslav Hanuš (†70): Zemřel manželce doma v náručí

Jaroslav Hanuš
Jaroslav Hanuš (Foto Aha! – P. Machan, M. Pátek, herminapress.cz, ČTK, Deník, ara)

Režisér populárních seriálů Život na zámku a Náměstíčko Jaroslav Hanuš (†70) zemřel manželce v noci ze středy na čtvrtek doma v Čerčanech v náručí. „Byli jsme až do manželova konce spolu a rozloučilo se s ním v klidu i všech jeho sedm děti,“ svěřila deníku Aha! Hanušova manželka a spisovatelka Klára Gočárová (60).

Režisér byl jak rybička až do léta, kdy měl úraz na kole a krutě ho začala bolet záda. „Bolesti ale najedno přestaly a manžel byl šťastný, že záda nejsou zlomená a byl zase pln elánu,“ komentovala Klára. Po pár dnech se ale bolesti ozvaly znovu a začaly být nesnesitelné. Mobilní hospic V Nemocnici Rudolfa a Stefanie Benešov pojali podezření na něco jiného, než na záda. „Manžela otevřeli a zjistili, že je plný metastáz. S jeho stavem už nešlo nic dělat,“ popisovala smutně Hanušova manželka, která si nemůže vynachválit benešovskou nemocnici. „Byli zlatí a chovali se k němu krásně. Měli jsme mobilní hospic a manžela mi nechali doma,“ svěřuje Klára. Hanuš se prý držel znamenitě a dokonce se 6. listopadu ještě zúčastnil čtení nové Klářiny knihy. „Tu jednu povídku ještě dal a přečetl ji s nádherným přednesem,“ vzpomíná Klára s tím, že zle začalo být kolem 20. listopadu.

Zemřela herečka Jana Altmannová († 77)

Video se připravuje ...

Country na rozloučenou To už všem začalo být jasné, že režisérovy dny se krátí. Navštívili ho tedy všechny tři děti – Kláru (41), Báru (33) a Jaroslava (37), které měl s první manželkou Jaroslavou Hanušovou (†66), slavnou Jaruš z Možná přijde i kouzelník, a byl neustále obklopen Klárou a jejich dětmi. Dvě měli vlastní, dvě Hanuš vyženil „Ve středu odpoledne děti vzaly do ruky kytaru a další nástroje a s manželem jsme si zazpívali ty jeho oblíbené. On miloval country, dokonce jsme spustili i jednu, kterou on sám složil. Bylo to moc prima,“ popsala poslední chvilky se svým milovaným mužem Klára, jež je pravnučkou věhlasného architekta Josefa Gočára (†65), jehož dvojici památkově chráněných domů s názvem Gočárovy domky, které původně stály na letišti ve Kbělích, zná z areálu pražské ZOO úplně každý. Klára ještě svěřila, že těsně před smrtí za Hanušem přišel kamarád a farář Martin Janata, který ho s Klárou oddával v kostele a který s manželi vyrážel na cyklistické túry.

Dohromady je dal Vizír

Klára s Jardou se do sebe zamilovali v 90. letech během natáčení reklamy na prací prášek Vizír, kde Hanuš pracoval jako režisér a ona jako tlumočnice. Ona chtěla svatbu v kostele, on si chtěl užít mejdan. Civilní obřad měli před 27 lety a v roce 2017 měli sňatek církevní v kostele sv. Havla v Poříčí nad Sázavou. Oddával je farář Martin Janata.

Zahrál si v Zdivočelé zemi

Vedle Života na zámku a Náměstíčka Hanuš pro televizi natočil také seriály Šípková Růženka, Náměstíčko, Náves a Příkopy. Podílel se i na cyklu Bakaláři. Jeho prvním filmem byly Šaty až na zem z roku 1986. Režíroval také televizní filmy Vraždy a něžnosti, Křesadlo, Restaurace u prince, Tajemná truhla, Kdo hledá, najde a Lojzička je číslo. Naposledy stál za kamerou při natáčení pohádky Sofie a ukradený poklad v roce 2008. Ojediněle si vyzkoušel i hraní, třeba v seriálu Zdivočelá země a ve filmu Vraždy a něžnosti.

Blesk Podcast: Laco Lučenič smrt Mekyho (†69) nepřijal. Tvořili spolu hity

Video se připravuje ...



Přečtěte si
Články odjinud

Kontakty

  • Telefon 9.00 – 17.00: 225 974 140
  • Telefon po 17.00: 225 974 164
  • Fax: 225 974 141

RSS kanály serveru ahaonline.cz lze užívat pouze pro osobní potřebu. Jakékoli další šíření obsahu ahaonline.cz je možné pouze s předchozím souhlasem jeho provozovatele.