Exkomorník Mercuryho Freestone: Pokřtil novou knihu! | Ahaonline.cz

Registrace  |  Zapomenuté heslo

Deník Aha! na Facebooku

pátek 26. dubna 2024

Svátek slaví Oto, zítra Jaroslav

Exkomorník Mercuryho Freestone: Pokřtil novou knihu

Na archivním snímku s Freddiem.
Na archivním snímku s Freddiem. (Foto Aha! – David Kundrát, ara)

Svět si v týdnu připomněl 30 let od smrti lídra skupiny Queen Freddieho Mercuryho (†45). Jeho bývalý dlouholetý komorník a asistent Peter Freestone (66), který žije přes 20 let v Česku, při té příležitosti pokřtil novou vzpomínkovou knihu: Ve správný čas na správném místě.

„Popisuji v ní celý svůj život. Od narození přes spolupráci s Freddiem až po odstěhování do České republiky,“ prozradil Freestone, který má od loňského září také české občanství. Dříve žil v Londýně, v indické Kalkatě nebo na Mallorce.

Sami říkají, že si zakládají především na autentickém pojetí písní Queen. A že právě to z Queenie dělá jejich nejúspěšnější tribute kapelu v Česku... • VIDEO

Video se připravuje ...

„V den, kdy Freddie zemřel, jsem s ním mluvil v osm hodin ráno. Držel jsem ho za ruku a on mi řekl: Děkuji ti. Večer pak skonal... Celou dobu jsem byl u jeho lůžka a nevzdálil se ani na krok,“ plakal ve vysílání Frekvence 1 Freestone, podle něhož Mercury dva týdny před smrtí vzdal veškerou léčbu nemoci AIDS a užíval pouze medikamenty na bolest.

Žilková podepisovala své vzpomínky: Přijela rovnou z kapaček!

Video se připravuje ...



Přečtěte si
Články odjinud

Kontakty

  • Telefon 9.00 – 17.00: 225 974 140
  • Telefon po 17.00: 225 974 164
  • Fax: 225 974 141

RSS kanály serveru ahaonline.cz lze užívat pouze pro osobní potřebu. Jakékoli další šíření obsahu ahaonline.cz je možné pouze s předchozím souhlasem jeho provozovatele.