Soumrak Ebena ve StarDance? Bilo to do očí od prvního dílu | Ahaonline.cz

Registrace  |  Zapomenuté heslo

Deník Aha! na Facebooku

čtvrtek 18. dubna 2024

Svátek slaví Valérie, zítra Rostislav

Soumrak Ebena ve StarDance? Bilo to do očí od prvního dílu

Tereza Kostková a Marek Eben během pátého večera StarDance
Tereza Kostková a Marek Eben během pátého večera StarDance (Reprofoto ČT)

Ani moderátor Marek Eben (63), jenž byl vždy brán za eso ve svém oboru, se v letošní StarDance nevyhnul kritice, která jedenáctou řadu taneční soutěže provází. Není jednoduché se zavděčit všem, on však uměl většinu národa vždy pobavit, platil za osvědčenou kvalitu. Korektní doba ale výjimky nedělá...

Být v současnosti moderátorem může připomínat procházku po minovém poli. Toho si je dobře vědom i Marek Eben, který ostatně ve StarDance otevřeně přiznal, že si musí dávat pozor na to, co řekne, více než kdy dříve. Urazit člověka nebo skupinu lidí lze totiž v dnešní době velmi snadno. A diváci jsou pak o to víc nekompromisní.

„Nechápu, proč je pan Eben tak populární, že ho ČT stále obsazuje. Jeho rádoby vtipy jsou sexistické, trapné, často jim člověk vůbec nerozumí a hlavně nejsou vůbec vtipné. Vždyť je vždycky chvíli trapné ticho, pak se začne smát on sám a pak – jak na povel – se začnou smát ostatní,“ pustila se do moderátora divačka pořadu, jak napsal Expres.cz.

Že se Eben více uvolnil po odchodu herce Zdeňka Godly (46), u něhož musel volit slova tak, aby neudeřil na citlivou strunu, si zase všimla Kristýna: „Když Zdeněk Godla vypadl, snad zase Marek Eben bude ve své kůži. Doteď byl v křeči, aby něco neřekl blbě, někoho neurazil nebo nebyl špatně pochopen. Bilo to do očí od prvního dílu,“ uvedla. Napjatá situace provází StarDance od začátku této řady vzhledem k stále trvající, ba přímo eskalující situaci okolo koronaviru. Díly se tak již na poslední chvíli musely měnit, což patrně vrhá stín na všechny, kdo se na taneční soutěži podílí.

StarDance: Předchozí série - první vyřazení a vítězové

Video se připravuje ...

Jak se zdá, není letos Marek Eben ve své kůži, a přešlapy se tak jenom kupí. Někteří ale poznamenali, že korektní doba si zkrátka nevybírá. A co v minulosti mohlo být vnímáno jako vtip, je dnes jednoduše kontroverzní poznámka či přímo urážka.

„Přemýšlím na tím, že divný není Eben, ale tahle doba! Dříve se ve StarDance různé věci v pohodě řekly a nikdo proti tomu nic neměl. Ano, doba se změnila, ale v tomto určitě k horšímu. Někteří jedinci už jsou těmi stupidními trendy ovlivnění a poznamenaní,“ postavil se za Ebena pan Bořivoj, jenž vyzval ostatní diváky k tomu, aby se na situaci dívali i z tohoto úhlu pohledu. Nemalá skupina lidí na něj pak navázala s tím, že si je Eben určitě vědom toho, kdy mohl svými slovy přestřelit, a s každým dílem se tak měnící se atmosféře ve společnosti může přizpůsobovat stále více.

Blesk Podcast: Jan Tománek promluvil o koronaviru ve StarDance

Video se připravuje ...



Přečtěte si
Články odjinud

Kontakty

  • Telefon 9.00 – 17.00: 225 974 140
  • Telefon po 17.00: 225 974 164
  • Fax: 225 974 141

RSS kanály serveru ahaonline.cz lze užívat pouze pro osobní potřebu. Jakékoli další šíření obsahu ahaonline.cz je možné pouze s předchozím souhlasem jeho provozovatele.