Předseda ODS Petr Fiala (57): Prezident se mnou počítá! | Ahaonline.cz

Registrace  |  Zapomenuté heslo

Deník Aha! na Facebooku

čtvrtek 25. dubna 2024

Svátek slaví Marek, zítra Oto

Předseda ODS Petr Fiala (57): Prezident se mnou počítá!

Petr Fiala ve volebním štábu Spolu
Petr Fiala ve volebním štábu Spolu (E15 Michaela Szkanderová)

Zhruba půl hodiny trval sobotní videohovor prezidenta Miloše Zemana (77) s předsedou ODS a budoucím premiérem Petrem Fialou (57). Oba spolu probrali nástup jeho vlády. Její složení však ještě neřešili.

Hlava státu v pátek ve vysílání Frekvence 1 řekla, že nemá problém Petra Fialu jmenovat novým předsedou vlády. A podle šéfa ODS se na tom nic nezměnilo. „Pan prezident předpokládá, že jediný, kdo v tuto chvíli sestavuje vládu, jsem já,“ řekl po jejich videohovoru Fiala s tím, že Zeman je připraven přijmout demisi vlády premiéra Andreje Babiše (67, ANO) po ustavujícím zasedání Sněmovny. Pak by se oba zase měli sejít. Tentokrát už ne on-line, ale naživo. Při dalším setkání, jehož termín zatím není znám, by se mělo řešit i složení vlády.

Tiskový brífink po skončení jednání lékařského konzilia k aktuálnímu stavu prezidenta Miloše Zemana

Video se připravuje ...

„Na tomto setkání bych prezidentovi předložil seznam kandidátů, pan prezident vyjádřil přání se s nimi setkat. Pak by mělo dojít ke jmenování,“ oznámil šéf ODS s tím, že nástup kabinetu se má odehrát v řádu týdnů. A má prezident s nějakým jménem už nyní problém? Spekuluje se totiž, že ministrem zahraničí má být exposlanec Jan Lipavský (36, Piráti).„ Nebavili jsme se o konkrétních jménech, v tuto chvíli nejsou,“ vysvětlil Fiala s tím, že jednotlivé strany mu jména budou navrhovat v příštím týdnu.

Zeman: První rozhovor z nemocnice. O nechutenství prezidenta i Fialově vládě

Video se připravuje ...

VÍTE, ŽE...

...Hrad po jednání s Petrem Fialou sdělil, že oba státníci by uvítali pravidelné schůzky a jednání?

Celý článek naleznete v tištěné podobě Nedělního Aha! (7. 11. 2021)



Přečtěte si
hufnagll
7. 11. 2021 • 18:19

Fiala,to přejde,moc se neraduj,můžeš to rozchodit.Všichni víme že prezident je nemocný a jmenoval by předsedou vlády i Pepka Vyskočila.

Články odjinud

Kontakty

  • Telefon 9.00 – 17.00: 225 974 140
  • Telefon po 17.00: 225 974 164
  • Fax: 225 974 141

RSS kanály serveru ahaonline.cz lze užívat pouze pro osobní potřebu. Jakékoli další šíření obsahu ahaonline.cz je možné pouze s předchozím souhlasem jeho provozovatele.