Baldwin vrahem proti své vůli: Šokující info ze zákulisí natáčení | Ahaonline.cz

Registrace  |  Zapomenuté heslo

Deník Aha! na Facebooku

neděle 28. dubna 2024

Svátek slaví Vlastislav, zítra Robert

Baldwin vrahem proti své vůli: Šokující info z natáčení

Alec Baldwin (63) po tragédii na natáčení: První slova!
Alec Baldwin (63) po tragédii na natáčení: První slova! (profimedia.cz instagram)

Lajdáctví kolegů a ignorace předpisů. Právě to dost možná stálo za nešťastným incidentem z natáčení westernu Rust, při kterém Alec Baldwin (63) omylem zastřelil kameramanku, zranil režiséra a ze kterého bude mít doživotní trauma. S bezpečností byl totiž štáb na štíru!

Jak vyšlo najevo, pracovní podmínky včetně kontroly techniky při natáčení v Novém Mexiku byly více než zlé. Ze stejné zbraně, tedy repliky historického coltu, totiž omylem v týdnu vystřelil i hercův dublér! Tehdy to ale na ranči Bonanza Creek skončilo ještě dobře, přestože půl tuctu členů štábu se rozhodlo plac opustit kvůli obavám o bezpečnost...

Alec Baldwin zabil kameramanku (†42) a postřelil režiséra: Slzy při výslechu!

Video se připravuje ...

Ostrý náboj

Každopádně úřady stále prošetřují, jak přesně k tragédii došlo. IATSE 44, největší odborová organizace zastupující filmové rekvizitáře, už přiznala, že kulka ze zbraně, která způsobila neštěstí, byla ostrá, přestože se na místě našly i atrapy nábojů. „Za celá ta léta, co pracuji, mi nikdy nikdo nedal do ruky zbraň s ostrým nábojem,“ nechápe Baldwin pochybení štábu. Herec měl vystřelit do kamery slepým nábojem kvůli originálnímu záběru, místo toho ale zastřelil kameramanku Halynu Hutchinsovou (42) a zranil režiséra Joela Souzu (48), jenž byl po ošetření ramena z péče lékařů propuštěn. Nejpravděpodobnější možnost je, že ve zbrani dříve uvázl skutečný náboj – to se stává, když tlak plynu není dostatečně silný, aby ho vytlačil ven. V takovém případě stačí pistol rozebrat, náboj vyndat a je po problému.

Porušili předpisy

Filmaři ale colt zřejmě nezkontrolovali, napěchovali ho slepými náboji a první z nich pak vytlačil ten skutečný... „Muselo být porušeno mnoho předpisů,“ domnívá se člen odborové asociace Zachary Knight. „Podle našich pravidel by se na plac nikdy neměla dostat ostrá munice. Pokud jste navíc v dosahu rány, nikdy byste neměli stát v přímé linii, měli byste mít ochranné pomůcky, být za plexisklem. Dalším pravidlem je, že herec má právo zkontrolovat zbraň, než z ní vystřelí,“ vyjmenovává Knight vše, v čem laxní štáb selhal a co stálo život mladou kameramanku...

Tady se to stalo: Alec Baldwin zastřelil kameramanku a postřelil režiséra

Video se připravuje ...



Přečtěte si
miroslava13
21. 3. 2024 • 11:59

tak to je dobré....štáb nedělal, co měl a odnese to herec????? Tomu nerozumím, on neměl na starosti zbraně ale jen zahrát svou roli!!! Už vůbec nechápu, proč by někdo do zbraně dával kulku tu opravdovou??? Proč??? Jedině úmyslně, že by se chtěl někoho zbavit!!!! A to by měli vyšetřit!!!

Články odjinud

Kontakty

  • Telefon 9.00 – 17.00: 225 974 140
  • Telefon po 17.00: 225 974 164
  • Fax: 225 974 141

RSS kanály serveru ahaonline.cz lze užívat pouze pro osobní potřebu. Jakékoli další šíření obsahu ahaonline.cz je možné pouze s předchozím souhlasem jeho provozovatele.