Přiznání Zagorové a Vágnera: MILENCI KVŮLI TRAGÉDII | Ahaonline.cz

Registrace  |  Zapomenuté heslo

Deník Aha! na Facebooku

čtvrtek 25. dubna 2024

Svátek slaví Marek, zítra Oto

Přiznání Zagorové a Vágnera: MILENCI KVŮLI TRAGÉDII

Karel Vágner a Hana Zagorová jsou celoživotními přátely.
Karel Vágner a Hana Zagorová jsou celoživotními přátely. (Blesk - Pavel Machan, Martin Hykl, ČTK)

O Karlu Vágnerovi (79) zpěvačka Hana Zagorová (75) říká, že ji zná jako nikdo jiný na světě – a platí to i naopak. Byl jejím kapelníkem i důvěrníkem a během desítek let spolupráce se mezi nimi vyvinulo to nejužší pouto. O tom, že spolu prožili i kratičký milostný románek, oba promluvili v nové knize Naprosto nezbytná Hana Zagorová.

Oba vědí, že má-li pracovní vztah šlapat jako hodiny, nemělo by se do něj tahat nic jiného. Přesto si Hanka s Karlem jako žena a muž krátce podlehli, ovšem pramenilo to hlavně z pocitů smutku a ztráty blízkých přátel. 19. února 1973, když byli čerství spolupracovníci na svém prvním zahraničním zájezdu, totiž na pražském ruzyňském letišti havarovalo letadlo z Kuby a při nehodě zahynulo 66 pasažérů letadla. Mezi nimi byla také řada Karlových a Hančiných kamarádů – muzikantů z Karlovy bývalé kapely. „Byl jsem zdrcený, sražený na kolena, a v takovém okamžiku člověk potřebuje, aby ho někdo chytil za ruku. A přišla Hanka. Nádherná, s dlouhýma nohama, s krásnýma rukama... Nikdy jsem neviděl krásnější ruce, než má ona,“ popisuje v knize moment, kdy útěchu našli vzájemně v náruči, Vágner.

Karel Vágner o koncertě k 75. narozeninám

Jak rychle jejich románek začal, tak i skončil. „Nikdy později už nás to ani nenapadlo a stali jsme se vzájemně tak blízkými, že jsme si i vzájemně posuzovali partnery. Dokonce mi jedno děvče i dohodila, jednu nádhernou kamarádku!“ dodává hudebník. Vzácně o jejich vztahu v knize hovoří i sama Hanka. „Řekli jsme si s Karlem, že tak, jak se nám spolu úžasně pracuje, cítíme oba stejné mantinely, tak v soukromí bychom se zabili. Nešlo by to. Neznamená to, že když spolu dva lidé umějí žít, že spolu budou umět i pracovat. A naopak. Ale chtěla bych podotknout, že to krátké, co jsme spolu vztahově prožili, bylo pro oba moc krásné a užili jsme si to,“ říká zpěvačka, která s Vágnerem po boku dosáhla těch největších úspěchů včetně devítinásobného kralování české pop-music coby Zlatá slavice.

Zpověď slavných

Devítinásobná Zlatá slavice a jedna z nejúspěšnějších zpěvaček v historii české pop-music, ale i textařka, moderátorka a herečka – to je Hana Zagorová. 6. září oslavila neskutečné 75. narozeniny a při té příležitosti se ve spolupráci se spisovatelem a publicistou Petrem Mackem vrací k nejdůležitějším okamžikům svého života i kariéry. Hanku na její knižní cestě vlastními vzpomínkami doprovázejí klíčové osobnosti z její rodiny a nejbližšího okolí, v čele s manželem Štefanem Margitou. O Hance tak v knize hovoří Karel Vágner, Standa Hložek, Petr Kotvald, Vlastimil Harapes, Lucie Borhyová, Monika Absolonová, Blanka Matragi a mnozí další.

Štefan Margita a Hana Zagorová: Prozradili detaily svých darů a gratulací!

Video se připravuje ...



Přečtěte si
miroslava13
11. 9. 2021 • 13:10

souhlas. ten její kňourák mi už jde na nervy.

miroslava13
11. 9. 2021 • 13:08

to mi bylo jasné už dávno, že pra..k Vágner Hanku nevynechá. pře...l vše co neuteklo na strom. Už jen to, že oplodnil manželku a milenku najednou, o něm něco vypovídá.

jity
11. 9. 2021 • 12:32

aveneta souhlas

Alva
10. 9. 2021 • 11:18

aveneta-👍👍

Články odjinud

Kontakty

  • Telefon 9.00 – 17.00: 225 974 140
  • Telefon po 17.00: 225 974 164
  • Fax: 225 974 141

RSS kanály serveru ahaonline.cz lze užívat pouze pro osobní potřebu. Jakékoli další šíření obsahu ahaonline.cz je možné pouze s předchozím souhlasem jeho provozovatele.