13. komnata Karla Vágnera (80): PILA MU UFIKLA RUKU! | Ahaonline.cz

Registrace  |  Zapomenuté heslo

Deník Aha! na Facebooku

pátek 29. března 2024

Dnes je Velký pátek / Taťána, zítra Arnošt

13. komnata Karla Vágnera (80): PILA MU UFIKLA RUKU!

Karel Vágner
Karel Vágner (Alexandr Malachovský)

Jako kluk snil o účasti na olympiádě. Karel Vágner, který včera slavil osmdesátiny, žil sportovními sny. Vážný úraz jim ale učinil přítrž. Osud mu ovšem usiloval o život, i když nastoupil hudební dráhu. Mistr basů by tak mohl slavit rovnou troje narozeniny!

Byla to jedna zlá vteřina. „Pracoval jsem jako nástrojař ve Veltechně Čakovice a tam mi zachytila levé zápěstí rámová pila a skončil můj sen stát se úspěšným tyčkařem,“ vzpomíná Vágner. Moc nechybělo a mohl přijít o ruku. Dodnes má památku v podobě velké jizvy. Místo na olympiádu musel do kasáren. „Nastoupil jsem na vojnu k rotě cvičené na obranu muničních skladů a po vojně už jsem odešel na Státní konzervatoř ke studiu hry na kontrabas,“ dodává muzikant.

Video se připravuje ...

Děsivý pád autobusu

Podruhé mu šlo o krk v Mongolsku. A to doslova. „Pragokoncert nás vyslal na turné, které mělo začít v mongolském Ulánbátaru devatenáctého srpna 1968. První koncert jsme měli mít jednadvacátého,“ vzpomíná Karel. „V poledne nás vzali autobusem na projížďku městem a na úpatí hor jsme se vinou špatných brzd zřítili do údolí,“ popisuje nejhorší okamžiky svého života. On sám z autobusu vypadl malým okénkem, to mu zachránilo život. Když se pak byl na vytažený vrak podívat, nemohl pochopit, jak mohl tak malým prostorem prolézt.

6 mrtvých muzikantů

„Šest mých kamarádů zahynulo a my, kteří jsme byli »jenzraněni, jsme se vrátili po pobytu v nemocnici už do okupované republiky až devatenáctého září,“ vzpomíná Vágner ve své 13. komnatě, kterou můžete vidět dnes večer na ČT1.

Skokan o tyči i fotbalový rekordman

To, že je mistr basů také výborným fotbalistou, je známo. Za fotbalovou Amforu nastřílel 278 gólů, což je zatím nejvíc v její historii. „V mládí jsem chytal dorosteneckou ligu, to byla nejvyšší soutěž,“ pochlubil se deníku Aha! Karel. Vedle fotbalu se věnoval také skoku o tyči, v němž vynikal.

Karel Vágner na premiéře filmu Karel: Mluvil s nemocnou Hankou Zagorovou!

Video se připravuje ...

„Bavilo mě to, tak jsem s tím začal pořádně. Na závodech jsem vyhrál kraj i okresní přebor,“ vzpomínal Vágner s úsměvem. Dostal se do tehdejší Rudé hvězdy a tam se začal skákání věnovat na vrcholové úrovni. „Na závodech mě prakticky občas porazili jen dva,“ prozradil novopečný osmdesátník.



Přečtěte si
stalaning
24. 3. 2022 • 09:11

Líp bych to nenapsal. Za to, jak zamatlal a zabordelil naši popovou scénu by si nic jiného nezasloužil. A nejen za to. Ten, když se ráno probudí, má dostat pořádnou přes tlamu. Sice neví proč, ale rozhodně ví za co.

defakto
23. 3. 2022 • 19:27

.... raděj si měl ufiknout hlavu !

mbmb
23. 3. 2022 • 06:47

A ta pila u ufikla i mozek! Takového chudáčka co se oslavuje ,lakomce a primitiva potkáš jen tady

Články odjinud

Kontakty

  • Telefon 9.00 – 17.00: 225 974 140
  • Telefon po 17.00: 225 974 164
  • Fax: 225 974 141

RSS kanály serveru ahaonline.cz lze užívat pouze pro osobní potřebu. Jakékoli další šíření obsahu ahaonline.cz je možné pouze s předchozím souhlasem jeho provozovatele.