SPOLU předvedlo drtivý finiš | Ahaonline.cz

Registrace  |  Zapomenuté heslo

Deník Aha! na Facebooku

čtvrtek 25. dubna 2024

Svátek slaví Marek, zítra Oto

SPOLU předvedlo drtivý finiš

Netřeba vysvětlovat, je rozhodnuto
Netřeba vysvětlovat, je rozhodnuto (Reprofoto Facebook / Český rozhlas)

Souboj do poledních vteřin mezi ANO a koalicí SPOLU. Petr Fiala (57, ODS) už se vidí jako budoucí premiér. Andrej Babiš (67, ANO) podle něj přišel o šanci postavit většinovou vládu.

První výsledky přisoudily hnutí ANO přes 30 %, zatímco koalice SPOLU měla pouhých 20 %. Jenže pak se postupně začala sčítat větší města a premiéru Babišovi musel tuhnout úsměv na rtech. Koalice vedená Petrem Fialou s každým sečteným procentem dotahovala jeho náskok.

Babiš se v neděli chystá na schůzku se Zemanem, prohru nečekal

Video se připravuje ...

Dlouho to vypadalo, že si ANO vítězství, byť těsné, udrží. V infarktovém finále však premiérovo hnutí koalice tvořená ODS, TOP 09 a KDU-ČSL předběhla. A to ve chvíli, kdy už bylo sečteno 98,17 % hlasů. Ve volebním štábu SPOLU vypukly mohutné oslavy. „Obě demokratické koalice mají většinu a mají šanci postavit většinovou vládu. Prezident to nemůže ignorovat,“ prohlásil Fiala. Že počítají s tím, že zasednou ve vládě, dala najevo i předsedkyně TOP 09 Markéta Pekarová Adamová (37): „Tahle země bude mít slušného premiéra.“ Bude to tak? Záleží na prezidentovi Miloši Zemanovi (77), který před volbami uvedl, že sestavením vlády pověří předsedu nejsilnější strany, ne koalice. Hrad večer informoval, že si do Lán pozval na dnešní dopoledne Andreje Babiše. „Nepočítali jsme, že prohrajeme,“ přiznal Babiš.

Příjezd Andreje Babiše do štábu ANO

Video se připravuje ...



Přečtěte si
AliAlice
10. 10. 2021 • 09:47

No myslím,že tento slepenec SPOLU se nemá čím chlubit...je to podvod na voliče.Kdyby jeli každý za sebe,tak by ostrohali.Taková Topka,by šla někam...co je to za vítězství...

Články odjinud

Kontakty

  • Telefon 9.00 – 17.00: 225 974 140
  • Telefon po 17.00: 225 974 164
  • Fax: 225 974 141

RSS kanály serveru ahaonline.cz lze užívat pouze pro osobní potřebu. Jakékoli další šíření obsahu ahaonline.cz je možné pouze s předchozím souhlasem jeho provozovatele.