Odporná potupa Karla Gotta! Ošklivá opice s nohama do O | Ahaonline.cz

Registrace  |  Zapomenuté heslo

Deník Aha! na Facebooku

čtvrtek 25. dubna 2024

Svátek slaví Marek, zítra Oto

Odporná potupa Karla Gotta! Ošklivá opice s nohama do O

Záběry z filmu Karel
Záběry z filmu Karel (Karel Gott Agency)

Televizní diváci mohli Karla Gotta (†80) poprvé spatřit, když mu bylo 21 let. Jenže hned první vystoupení skončilo neskutečným průšvihem. A redakci televize zaplavily vulgární anonymy, jak zavzpomínal i po letech otřesený Mistr v knize Má cesta za štěstím.

„Zpívám a ze všech sil se snažím napasovat do proklatě nízké Cortésovy polohy. Dívám se do publika a hledám v té polotmě pevný bod, alespoň jeden přívětivý nebo chápající, ale kde nic, tu nic. Vůbec se necítím ve své kůži a hlasivky jako by mi svíral těsný límec. Ať už to skončí, proboha, ať už orchestr přestane hrát, běželo mi hlavou. Očima žádám dirigenta Vlacha o záchranný kruh. Z jeho pohledu čtu: ‚Se mnou si už, chlapče, nezazpíváš.‘ Hudba konečně utichne. Rychle se ukloním a snažím se co nejrychleji zmizet z pódia, jenže aby byl malér dokonán a zpečetěn, ještě se zamotávám do šňůry od mikrofonu. Pár lidí se u toho zaplácá, asi si myslí, že jsem lepší komik než zpěvák,“ okomentoval blamáž Karel Gott v knize vzpomínek.

Trailer k dlouho očekávanému filmu Karel:

Video se připravuje ...

To ale ještě nebylo zdaleka všem jobovkám konec! „Až mnohem později jsem se dozvěděl o anonymech, které mi tehdy raději ani nedali přečíst. Kdybych se o sobě už tenkrát dočetl, že jsem ošklivá opice s nohama do O, a ještě k tomu ksicht, kvůli kterému chtěli rozflákat obrazovku, patrně bych s veřejným vystupováním nadobro skončil,“ přiznal legendární zpěvák bez obalu.

Dokument o Gottovi děsí přátele. A Křížková bez manžela a vážně nemocná

Video se připravuje ...



Přečtěte si
-bello-
3. 10. 2021 • 20:20

14TONY
ty máš dost!
Tady se někde píše o starých Gottových ?

ginkognito
3. 10. 2021 • 17:33

Dobře napsáno, ale většina lidí prostě pana Gotta milovala a dodnes mi není jasné proč. Kdo o něm řekne něco nepěkného, tak ten dostane od druhých co proto. Jen ta adorace toho posledního klipu s dcerou! Šlo to, ale zase tak velká pecka to nebyla a když jsem tam viděla Krajča, jak tam sebou málem mlátí o zem, tak bylo jasné, že šlo jen o kalkul.............

Články odjinud

Kontakty

  • Telefon 9.00 – 17.00: 225 974 140
  • Telefon po 17.00: 225 974 164
  • Fax: 225 974 141

RSS kanály serveru ahaonline.cz lze užívat pouze pro osobní potřebu. Jakékoli další šíření obsahu ahaonline.cz je možné pouze s předchozím souhlasem jeho provozovatele.