Poslední dny Gotta: ŽÍZEŇ, KTERÁ NEŠLA UHASIT! | Ahaonline.cz

Registrace  |  Zapomenuté heslo

Deník Aha! na Facebooku

čtvrtek 25. dubna 2024

Svátek slaví Marek, zítra Oto

Poslední dny Gotta: ŽÍZEŇ, KTERÁ NEŠLA UHASIT!

Karel Gott popsal poslední dny a hodiny
Karel Gott popsal poslední dny a hodiny (Foto archiv J. Kuchaře, archiv)

Stovky fanoušků uctily v pátek na malvazinském hřbitově na pražském Smíchově památku Karla Gotta (†80). Uplynuly totiž dva roky od chvíle, kdy zpěvák podlehl akutní leukemii. Své poslední dny a hodiny popsal v autobiografické knize Má cesta za štěstím – a doslova z nich mrazí.

Osobní lékař Marek Trněný (61) oznámil Gottovi krutou diagnózu v prosinci 2019 s tím, že mu odhadem zbývá půl roku života. Spletl se! Karel žil ještě dalších devět měsíců, přestože velmi trpěl. Nikomu to nepřál „Toužím se naložit do vany plné vody a celou ji vypít. Doslova se upít k smrti,“ napsal zpěvák vlastní rukou několik dní před smrtí na závěrečnou stránku své knihy.

Zagorová v nemocnici. Proč zasahovala policie? A našel se poklad Karla Gotta

Video se připravuje ...

„Nikdy by mě nenapadlo, že budu na sklonku života pociťovat tak neuhasitelnou žízeň. Nikomu bych to nepřál...“ zoufal si umírající Slavík. „V noci mě neustále probouzí vyschlé hrdlo, šmátrám po lampičce na nočním stolku u postele, ale Ivanka je hbitější, vyskočí, lampičku rozsvítí. Za ty roky ví přesně, co potřebuji,“ rozepsal se dále Karel. „Běží po schodech dolů do kuchyně a nese mi z lednice další dvě sklenice chlazené minerálky. Na chvíli mě to osvěží. Je nesnesitelné horko a neustále mi chybí vzduch. U postele mám vějíř. Má láska nespí a ovívá mě,“ mrazí z posledních slov Karla Gotta v jeho knize.

„Na život!“ připíjí si Karel Gott v ukázce z filmu KAREL

Video se připravuje ...

 



Přečtěte si
lekno
5. 10. 2021 • 20:15

Uživatel_5457057 :
Nezavádějte zase.. Píšu podle svého a nechci nikoho kopírovat. Smála bych se sama ze sebe, kdyby jsem mé příspěvky podporovala dalším nickem. Nemám tuhle potřebu. Používám slova, které mi přijdou do hlavy, vždyť je běžné, že lidi tu používají podobná slova. A já zase nemám moc bohatou slovní českou zásobu, tak nevím, co chcete - abych používala jenom slova, které se zde ještě vúbec neobjevili ? Co se týče souhlasu se vším, tak to asi neznáte některé naše diskuze z minulosti.. Ale teď jsem psala aktuálně na tuhle diskuzi a myslím, že nebyl dúvod, aby se po bello tak zuřivě vyjelo..

Uživatel_5457057
5. 10. 2021 • 17:18

lekno, to byla moje narážka,že používáte její slova, prostě s ní ve vším souhlasíte. Tudíž to svádí k tomu, že si může kdokoliv si udělat jiný nick a tím se "podporovat". Na diskuzích je to častý jev.

lekno
5. 10. 2021 • 15:50

Uživatel_5457057 : To je moj nick, nie od -bello-.. Lekno je slovenský názov rastliny. Po česky – leknín. Píšem tu v češtine alebo slovenčine, podľa nálady. Snáď tento text pochopíte a nebude nutný preklad do češtiny..

Uživatel_5457057
5. 10. 2021 • 10:59

-bello-, vy máte nový nick "lekno"?

-bello-
4. 10. 2021 • 23:14

lekno
dobře napsané, zejména nyní, kdy se vrhnou na Dominiku tuplem.
Za mě díky

Články odjinud

Kontakty

  • Telefon 9.00 – 17.00: 225 974 140
  • Telefon po 17.00: 225 974 164
  • Fax: 225 974 141

RSS kanály serveru ahaonline.cz lze užívat pouze pro osobní potřebu. Jakékoli další šíření obsahu ahaonline.cz je možné pouze s předchozím souhlasem jeho provozovatele.