Zemřela proslulá legenda tance! V klipu i s Gottem | Ahaonline.cz

Registrace  |  Zapomenuté heslo

Deník Aha! na Facebooku

pátek 26. dubna 2024

Svátek slaví Oto, zítra Jaroslav

Zemřela proslulá legenda tance! V klipu i s Gottem

Ivan Martin
Ivan Martin (FOTO: Hanuš Brychta)

Ve věku 84 let zemřel pražský profesionální učitel tance Ivan Martin. Za svou bohatou kariéru naučil tanci nespočtu absolventů tanečních kurzů, objevil se ovšem i na stříbrném plátně.

Ivan Martin byl učitelem tance srdcem i duší. Nikdy neměl „zaměstnání“, žil naplno své osudové milované povolání pro lidi a s lidmi. V taneční sezóně vedl sedm dní v týdnu dva až tři taneční kurzy za sebou, moderoval plesy, společenské akce, vedl tréninky tanečního kroužku atd. Za více než 40 let výuky tance ho znaly až čtyři generace rodičů a mládeže.

Taneční mistr Ivan Martin

Dlouhodobě spolupracoval s většinou velkých tanečních orchestrů. Se členy tanečního kroužku účinkoval například ve filmu Na Žofíně s Bedřichem Smetanou, Anděl svádí ďábla, Trhák, v klipu Karla Gotta A to mám rád, tančil v televizních Diskotékách pro starší a pokročilé, v pořadu Sejdeme se na Vlachovce.

Poslední rozloučení proběhne v pondělí 4.10. ve 12.15 v obřadní síni krematoria v Motole.

Přečtěte si
Články odjinud

Kontakty

  • Telefon 9.00 – 17.00: 225 974 140
  • Telefon po 17.00: 225 974 164
  • Fax: 225 974 141

RSS kanály serveru ahaonline.cz lze užívat pouze pro osobní potřebu. Jakékoli další šíření obsahu ahaonline.cz je možné pouze s předchozím souhlasem jeho provozovatele.