Matka Slivky (†57) ze seriálu Chlapci a chlapi: Synův popel nosí při sobě! | Ahaonline.cz

Registrace  |  Zapomenuté heslo

Deník Aha! na Facebooku

čtvrtek 25. dubna 2024

Svátek slaví Marek, zítra Oto

Matka Slivky (†57) ze seriálu Chlapci a chlapi: Synův popel nosí při sobě!

Boris Slivka s maminkou. Byli si velmi blízcí.
Boris Slivka s maminkou. Byli si velmi blízcí. (Foto Facebook.com, Instagram.com, archiv)

Konečně se dočkala! Dva týdny po smrti slovenského herce Borise Slivky (†57), který zazářil jako vojín Vlado po boku Martina Zounara (54) v seriálu Chlapci a chlapi, dostala jeho matka Maja Velšicová (85) od snachy z Ameriky část synova popela.

Boris žil po revoluci za velkou louží, kde se živil jako realitní makléř. A právě tam ho také před dvěma týdny zradilo srdce. Během řízení auta dostal infarkt. Manželka Hanka nechala jeho tělo zpopelnit a – jak slíbila – polovinu popela poslala na Slovensko Borisově matce. Zdrcená Maja uložila větší část do hrobu, kde už odpočívá její manžel Michal Slivka (†78).

Nešťastně zamilovaný Martin Zounar skončil pod mostem: Nečekaná léčba zlomeného srdce

 

Video se připravuje ...

Kousek popela si ponechala v malém sáčku. „Chci mít svého syna pořád u sebe,“ svěřila deníku Aha! Velšicová s tím, že jeho žena udělala v USA něco podobného – kousek popela své lásky nosí v přívěsku. Místo posledního rozloučení pak pozvala své nejbližší do luxusní bratislavské restaurace Divný Janko. „Říká se, že tam Janko Matúška napsal text na slovenskou hymnu, pojmenovali to podle něj,“ vysvětlila Maja. „Mělo to skvělou atmosféru. Všichni byli velmi milí a pomáhali mi překonat ty nejtěžší chvíle,“ řekla zarmoucená matka. Velkou oporou jí byl nejen mladší syn Mário, ale také nejlepší kamarádka a jedna z nejstarších slovenských hereček Eva Landlová (89). Přišel i věhlasný slovenský kardiolog Viliam Fišer (83), který se roku 1998 podílel na první úspěšné transplantaci srdce. „Bylo to pěkné a důstojné,“ shrnula Mahja Velšicová.

Zounar závod s Pokorným

Video se připravuje ...



Přečtěte si
Články odjinud

Kontakty

  • Telefon 9.00 – 17.00: 225 974 140
  • Telefon po 17.00: 225 974 164
  • Fax: 225 974 141

RSS kanály serveru ahaonline.cz lze užívat pouze pro osobní potřebu. Jakékoli další šíření obsahu ahaonline.cz je možné pouze s předchozím souhlasem jeho provozovatele.