Osudová chyba a hořká lítost Gotta (†80): Zapřel dceru Dominiku! | Ahaonline.cz

Registrace  |  Zapomenuté heslo

Deník Aha! na Facebooku

čtvrtek 18. dubna 2024

Svátek slaví Valérie, zítra Rostislav

Osudová chyba a hořká lítost Gotta (†80): Zapřel dceru Dominiku!

Dominika Gottová své prarodiče nikdy nepoznala.
Dominika Gottová své prarodiče nikdy nepoznala.  (archiv Blesku)

Stálo to rodinnou tragédii, aby si Zlatý slavík uvědomil, jak moc je rodina důležitá. Zatímco měl Karel Gott (†80) k rodičům velmi blízko, ve svých raných dobách otcovství Dominiku jejím prarodičům zatajil. Proč se jim o Dominice (48) nikdy nezmínil?

Snažila se mu dopřát vše, aby si mohl plnit své sny. V pozdějších letech za to maminka Karla Gotta na oplátku chtěla splnit jedno velké přání. Tím bylo vnoučátko, kterého se vlastně dočkala, jenomže radost z něj se nikdy nedostavila. O malé Dominice se totiž do své smrti nedozvěděla… Na toto období zpěvák zavzpomínal ve své autobiografii Má cesta za štěstím. Důvodů, proč se prarodiče s vnučkou nesetkali, je hned několik. Nemanželské dítě bylo pro tehdejší společnost velkým tabu. K tomu byla Gottova maminka velmi konzervativní, tudíž by trvala na tom, aby si Karel tanečnici Antonii Zacpálovou, maminku Dominiky, vzal. Slavík se ale ženit nechtěl.

Že měl možná své rozhodnutí přehodnotit, poznal po tragických událostech, kvůli nimž si tyto postoje k celé situaci navždy vyčítal. Když měl 4. prosince roku 1976 vystupovat v Düsseldorfu, znenadání mu zavolal otec a oznámil nešťastnou zprávu o úmrtí maminky. Přestože byl kousek od zrušení koncertu, nakonec dal na svého tatínka, jenž se mezitím o vše postaral, a před publikum se postavil. Šest let nato se tragická událost opakovala. K události opět došlo v prosinci, přesněji dvacátého, tedy těsně před Gottovým vánočním koncertem v Lucerně. Ani ten nezrušil, a zatímco jeho fanoušci nasávali vánoční atmosféru plnými doušky, zpěvák zažíval jedno z nejnáročnějších období svého života.

Pravda o otcovství Gotta v nové knize! A Trávníčka nepozvali na mši za Šafránkovou

Video se připravuje ...

Jak napsal web zeny.iprima.cz, situaci nepomohl ani fakt, že byl polovinou společnosti lynčován za podepsání Anticharty. Smrt otce těsně před Vánoci navíc Gotta postavila do pozice, kdy byl zcela sám. Tehdy se v něm cosi zlomilo. Chtěl se setkat se svou devítiletou dcerou Dominikou. „Cestou mě sžíraly výčitky, že jsem ji tátovi nikdy neukázal. Dodnes mě také mrzí, že jsem si uprostřed neustálého shonu nenašel více času, abych si s tátou popovídal jako muž s mužem,“ uvedl ve své autobiografii.

Děsivý pád Heidi z pódia! A trpký konec přátelství Gotta a Štaidla

Video se připravuje ...

Od té doby se však Dominika stala součástí jeho života. Pomáhal jí v náročnějších životních situacích a čas, který strávil odloučen od své dcery, se tímto způsobem snažil vykompenzovat. „V životě mi pomohl mockrát. Když jsme třeba několik měsíců měli s Timem finanční krizi, táta nás podporoval... Vždycky se ke mně choval úžasně. Ještě loni v červnu mi dal k narozeninám velmi štědrý dárek. Jsem mu za všechno moc vděčná,“ vyjádřila se Dominika Gottová.



Přečtěte si
leros
3. 8. 2021 • 22:47

Tonka, Kája nebyl chudák, jako otec selhal. Vlastní matce neřekl, že má vnučku. No holt "charakter". Jo, Kája ten proplul každým režimem, jak se říká "kam vítr tam plášť".

mejlika
3. 8. 2021 • 21:24

Kolikrát to ještě budou ti blci z AHA psát? Nic jiného neumí, pouze stále opakovat stejné věci dokola

ginkognito
3. 8. 2021 • 17:25

Okurková sezona - bla..bla...

Články odjinud

Kontakty

  • Telefon 9.00 – 17.00: 225 974 140
  • Telefon po 17.00: 225 974 164
  • Fax: 225 974 141

RSS kanály serveru ahaonline.cz lze užívat pouze pro osobní potřebu. Jakékoli další šíření obsahu ahaonline.cz je možné pouze s předchozím souhlasem jeho provozovatele.