Štaidlův saxofonista: Oběsil se na chatě! | Ahaonline.cz

Registrace  |  Zapomenuté heslo

Deník Aha! na Facebooku

úterý 19. března 2024

Svátek slaví Josef, zítra Světlana

Štaidlův saxofonista: Oběsil se na chatě!

Ladislav Štaidl
Ladislav Štaidl (archiv)

Blíží se smutné výročí. Hráč na dechové nástroje Jiří Jech, který roky doprovázel Karla Gotta (†80), spáchal týden před Slavíkovými sedmdesátinami sebevraždu. Diváci právě poslouchají jeho sóla v seriálu Malý pitaval z velkého města.

Na dechové nástroje byl Jirka mistr. „Hrál výborně, ale v životě se mu nakupily problémy,“ vzpomíná na kolegu Milan Šoltézs z bývalého orchestru Ladislava Štaidla (†75). Gottův kapelník mimo jiné složil hudbu i k dodnes reprízovanému seriálu z roku 1982. „Ještě dneska, když koukám na Pitaval, poznám, co hraje,“ říká Milan přesvědčeně.

Štaidl měl přání, které si nestihl splnit. A Farna ukázala nové tělo. Jak to dokázala?

Video se připravuje ...

Šoltézs byl jedním z posledních, kdo s Jechem před jeho smrtí mluvil. Muzikant si svým způsobem života zapříčinil vážné rodinné problémy a odstěhoval se v roce 2009 na chatu. „Volal jsem mu, že nás Karel zve do Ambassadoru na své sedmdesátiny. A ptal jsem se, zda dorazí...“ dodává Milan. Bylo to na přelomu června a července. Týden před Gottovými kulatinami se Jirka oběsil.

Zemřela Libuška Šafránková. A detaily knihy, kterou napsal Gott před smrtí

Video se připravuje ...



Přečtěte si
Články odjinud

Kontakty

  • Telefon 9.00 – 17.00: 225 974 140
  • Telefon po 17.00: 225 974 164
  • Fax: 225 974 141

RSS kanály serveru ahaonline.cz lze užívat pouze pro osobní potřebu. Jakékoli další šíření obsahu ahaonline.cz je možné pouze s předchozím souhlasem jeho provozovatele.