Autista Matýsek (11) zachránil jen svého pejska | Ahaonline.cz

Registrace  |  Zapomenuté heslo

Deník Aha! na Facebooku

pátek 26. dubna 2024

Svátek slaví Oto, zítra Jaroslav

Autista Matýsek (11) zachránil jen svého pejska

Jindra a Jiří Bartoníkovi z Mikulčic.
Jindra a Jiří Bartoníkovi z Mikulčic. (ARA)

Jindra a Jiří Bartoníkovi z Mikulčic mají dva syny. Matýsek (11) je handicapovaný, mentálně i fyzicky. Žije s poruchou autistického spektra na invalidním vozíku.

Když udeřilo tornádo, Jindra se s nemocným synkem schovali v koupelně, kde bylo jen malé okénko. „Hluk byl tak silný, že až trhal ušní bubínky. Dveře v domě nešly nikde otevřít. Byl tak silný podtlak, že tomu bránil,“ popsala hrůzy minulého čtvrtka paní Jindra. Matýsek hrozně křičel, byl dlouho vyděšený. Zatímco rodiče nyní z posledních sil zajišťují zbytky domu před zřícením, synek je se starším bratrem ubytovaný provizorně v Hodoníně u příbuzných.

Parta ze severu pomáhá na jihu FM Lužice:

Video se připravuje ...

Máma mu každou hodinu musí volat, aby chlapce ujistila, že je vše v pořádku. „Jeho oblíbené hračky jsou z Avengeru, marvelovek, filmu Příšerky s.r.o. I když jsou Sally, Kuliočko nebo Majkl zničení, říkám mu, že mu hlídají pokojíček. Musím mu je někde sehnat,“ svěřila se paní Jindra. Naštěstí mu zůstal nejmilejší plyšový pejsek, kterého nepustí z ruky. „Měl ho s sebou i v koupelně, a tak je zázračně zachráněný,“ usmívá se maminka. Pokud někdo chce pomoci postižené rodině i chlapci, zde je přímý telefon: 603 169 722.

Muž natočil tornádo na Moravě z bezprostřední blízkosti:

Video se připravuje ...



Přečtěte si
Články odjinud

Kontakty

  • Telefon 9.00 – 17.00: 225 974 140
  • Telefon po 17.00: 225 974 164
  • Fax: 225 974 141

RSS kanály serveru ahaonline.cz lze užívat pouze pro osobní potřebu. Jakékoli další šíření obsahu ahaonline.cz je možné pouze s předchozím souhlasem jeho provozovatele.