VÝBUCH V SESTŘIČKÁCH: Nejdražší scéna za desítky milionů! | Ahaonline.cz

Registrace  |  Zapomenuté heslo

Deník Aha! na Facebooku

pátek 19. dubna 2024

Svátek slaví Rostislav, zítra Marcela

VÝBUCH V SESTŘIČKÁCH: Nejdražší scéna všech dob! Za desítky milionů!

Seriál Sestřičky jde do finiše
Seriál Sestřičky jde do finiše (Instagram)

Nechali to všechno lehnout popelem s minimem digitálních efektů! Pyrotechnici tak v posledním díle Sestřiček výbuchem pohřbili drahé dekorace i funkční přístroje.

Pro Primu to byla jedna z nejdražších scén za poslední léta. Podle informací Aha! stál zatím nejvíc první díl seriálu, ale poslední ho dalece předčil. Běžný díl přijde na 1,5 milionu, závěrečný vyšel na dva miliony, plus ale další miliony za zničené dekorace a přístroje. 

Scenáristé si pro fanoušky seriálu z rubavského urgentu připravili dramatický konec, o tom Aha! už informovalo. Ve sklepení dojde k přetlakování kotle a vše bouchne. Explozi, kterou diváci dnes večer uvidí, ale překvapivě nevyrobili na počítači, ale povolali skutečné pyrotechniky. Jen na demolici se podílelo sedm mužů a natáčení jim zabralo dva dny po dvanácti hodinách. Přizpůsobit se tomu musel i ateliér – navezli se do něj čtyři kyblíky suti a vymazlené dekorace, včetně drahých přístrojů, tak byly opravdu zničeny.

Povolaní pyrotechnici

Podle informací deníku Aha! se dílo zkázy natáčelo ve dvou dnech na dvou místech a vyšlo na desítky milionů korun. Největší výbuch s pyrotechnikou, která vytvořila tlakovou vlnu, nasimulovali v suterénu pražského hotelu Duo. Následky pak dotáčeli v ateliérech. Nejvíce si to v sutinách prožil Marek Němec alias doktor Hofbauer. „Je skvělé, že Prima umožnila to zdevastovat. Je bezvadný v tom pracovat, ale je pro mě těžké se zkoncentrovat. Měli jsme tu kaskadéry, byl tu Martin Hub, to je kaskadérský guru,“ popsal. „V prvním díle Hofbauer taky přišel k něčemu hořícímu a zachraňoval, teď ale nikoho nezachráním, teď to oddřou jiní. Na poslední díl jsem si vzal smoking a jsem autenticky zasviněn,“ zhodnotil situaci. Poslední díl sledujte už dnes večer na Primě od 20.15.

Poslední díl seriálu Sestřičky: Romantika i katastrofický scénář!

Video se připravuje ...

Pravé sutiny

Nejvíc zabrat dal štábu Sestřiček simulovaný výbuch v hotelu Duo. „Využili jsme pomoci kaskadérů na moment výbuchu, potřebovali jsme vidět plamen, chtěli jsme to akční, do kaskadéra jsme poslali oheň a sutiny. Kluci si mákli hodně. Nezdá se to, ale byl to celý kontejner sutiny. Je to pravá sutina, není to žádný odlehčený polystyren. Točíme ve sklepení hotelu, kde se nesmí nic poničit, o to náročnější je vytvořit tu iluzi,“ okomentoval to režisér Lukáš Buchar.

Dojemný konec Sabiny Laurinové v Sestřičkách už dnes. Smrt své postavy oplakala

Video se připravuje ...



Přečtěte si
Články odjinud

Kontakty

  • Telefon 9.00 – 17.00: 225 974 140
  • Telefon po 17.00: 225 974 164
  • Fax: 225 974 141

RSS kanály serveru ahaonline.cz lze užívat pouze pro osobní potřebu. Jakékoli další šíření obsahu ahaonline.cz je možné pouze s předchozím souhlasem jeho provozovatele.