Konec Sestřiček bude pořádné drama! SKLENĚNÉ PEKLO v Rubavě | Ahaonline.cz

Registrace  |  Zapomenuté heslo

Deník Aha! na Facebooku

úterý 19. března 2024

Svátek slaví Josef, zítra Světlana

Konec Sestřiček bude pořádné drama! SKLENĚNÉ PEKLO v Rubavě

Seriál Sestřičky Modrý kód bude končit.
Seriál Sestřičky Modrý kód bude končit. (Blesk)

Po ukončení smlouvy hlavní hvězdy Sabiny Laurinové (49) alias vrchní sestry Mery Prima utnula i celý seriál. A podle šéfautora Sestřiček Davida Litváka (53) se konec promění v katastrofický film. „Takové malé skleněné peklo v Rubavě,“ naznačil závěrečné drama.

Fanoušci by si pochopitelně přáli, aby jejich oblíbený seriál pokračoval. Ať jsou jejich reakce sebevíc smutné, Prima zůstává k diváckým prosbám hluchá. Stejně, jako když sepisovali petice, aby scenáristé nenechali Sabinu Laurinovou tragicky zemřít.

Nic se nezmění

„Podle diváků se můžeme řídit, ale až s určitým zpožděním. Také se řídíme podle toho, jak dopadají postavy v rámci kontrolních projekcí, vidíme, jak vztahy fungují, kde chemie je, kde není. Něco jiného je to na papíře a pak ve výsledku, když se to natočí. Dlouhodobé oblouky máme vymyšlené na začátku sezony. Málokdy se stane, že bychom to v průběhu sezony změnili,“ vysvětlil hlavní scenárista Litvák.

Odvážný oblouk

Právě on musel Laurinové sdělit, že si v posledních dílech nezahraje. „Nebudu říkat, že z toho byla nadšená, to určitě ne. Ale pochopila, že jde o vyprávění příběhu. Oni dva, Sabina Laurinová a Marek Němec, byli tragický pár, který se zázrakem sešel, a v jejich vztahu stála spousta překážek. Tragédie dospěje do toho, že dítě, které mají spolu, se zabíjí. Byl to odvážný oblouk a chápu, že tu odvahu málokdo ocení,“ obhajuje nepříliš populární autorský záměr.

Konec Sabiny Laurinové v Sestřičkách. První VIDEO smrti Mery!

Video se připravuje ...

Šest dílů jinak

Pořádně divoká jízda bude i samotný závěr, který by měl přijít 23. června. „Posledních šest dílů jsme udělali jinak, než jsme točili dosud. Je více dějově provázaný, používáme takzvané cliffhangery, to znamená, že jsou tam konce dílů, kde člověk čeká, co bude dál,“ vylíčil Litvák s tím, že to bude více žánrové. „Objeví se tam thriller a můžu slíbit, že se nám tam povedlo unikum v rámci nekonečných seriálů udělat díl ze žánru katastrofického filmu se všemi žánrovými zápletkami. Takové malé skleněné peklo v Rubavě,“ šokoval. Další díl Sestřiček sledujte dnes večer od 20.15 na Primě.

Prodlužování je zbytečné

I on se coby autor musel vyrovnat s rozhodnutím televize nepokračovat v natáčení. Rychle se z toho ale oklepal. „Z mého pohledu je hezčí mít příběh ukončený než pořád natahovat dál a dál podle toho, kolik se na to dívá lidí. Prodlužování na sílu nevede k dobrému výsledku. Je dobré mít příběh jasně daný, vědět, odkud kam jde postava a jak se bude vyvíjet,“ snaží se Litvák brát celou věc sportovně.

Dojemný konec Sabiny Laurinové v Sestřičkách už dnes. Smrt své postavy oplakala

Video se připravuje ...



Přečtěte si
Články odjinud

Kontakty

  • Telefon 9.00 – 17.00: 225 974 140
  • Telefon po 17.00: 225 974 164
  • Fax: 225 974 141

RSS kanály serveru ahaonline.cz lze užívat pouze pro osobní potřebu. Jakékoli další šíření obsahu ahaonline.cz je možné pouze s předchozím souhlasem jeho provozovatele.