Seriál Sestřičky: Drsné natáčení sebevraždy! | Ahaonline.cz

Registrace  |  Zapomenuté heslo

Deník Aha! na Facebooku

sobota 27. dubna 2024

Svátek slaví Jaroslav, zítra Vlastislav

Seriál Sestřičky: Drsné natáčení sebevraždy!

Marek Němec o natáčení sebevraždy: Mlel jsem tam z posledního!
Marek Němec o natáčení sebevraždy: Mlel jsem tam z posledního! (Foto: M. Pátek, T. Tran, archiv, FTV Prima)

Jedna rána za druhou! Poté, co nechali tvůrci seriálu Sestřičky k velké nelibosti diváků tragicky zemřít vrchní sestru Mery neboli Sabinu Laurinovou (49), sáhl si na život i její milenec MUDr. David Hofbauer. Tak náročné natáčení prý jeho představitel Marek Němec (40) ještě nezažil!

Scénář mu předepsal topící scénu v rybníku. Letošní jaro ale nabízelo teploty odpovídající mírnější zimě, venkovní teploty nedosahovaly ani deseti stupňů a rybník, v jehož špinavé vodě musel herec v polovině dubna zcela zmizet, sotvaže nezamrzal.

Chtěl to vzdát

„Bylo to dlouhé a byla hrozná zima. Poté jsme natáčeli ještě rvačku z minulého dílu, a nakonec i úplně poslední scénu seriálu, která byla taky na fyzičku. A to jsem šel poprvé v životě za režisérem a řekl jsem mu, že to udělám naposledy a jdu domů,” přiznal Němec, že toho měl plné zuby. „To byl můj první opravdu náročný natáčecí den. Zjistil jsem, kde mám mantinely. Jsem rád, že jsem to vydržel a nezachoval se jako kretén. Ale tam jsem mlel z posledního,“ řekl narovinu herec, který se ze seriálu už jednou nechal »vymazat«, aby měl víc času na rodinu.

Neopren a závaží

Scéna, během které chce coby doktor Hofbauer ukončit svůj život pod vodní hladinou, byla velmi náročná i technicky. Na pomoc proto musel přijít kaskadér-potápěč. Ten nejprve zkontroloval terén, aby se herec během natáčení nezranil. A pak mu musel dát na tělo závaží, aby se vůbec dostal pod hladinu! „Marek měl pod oblečením neopren, který ho nadnášel a znemožnil mu dostat se sám pod hladinu,“ řekl Aha! režisér Lukáš Buchar.

Dojemný konec Sabiny Laurinové v Sestřičkách už dnes. Smrt své postavy oplakala

Video se připravuje ...

Bez dubléra

„Chtěli jsme, aby se potopil celý, tedy i hlavu, tu samozřejmě nemohl mít chráněnou neoprenem. Žádného dubléra Marek neměl, rád tyto scény točí sám,“ dodal režisér s tím, že ho pod vodu nechal potopit několikrát, dokud nebyl spokojen s výsledkem.

Premiéra 7 pádů Honzy Dědka: Marek Němec šokoval přiznáním o bouřlivém dospívání v rodném Chebu

Video se připravuje ...

Potápěl se ve špíně

Voda byla nejen ledová, ale také špinavá. „V Praze jsou velmi mělké rybníky, dosahují po pás, my jsme ale potřebovali iluzi hluboké vody, a tak jsme hledali špinavější rybník, u kterého není vidět na dno,“ prozradil režisér. „Posloužil nám Vestecký rybník, který měl dokonce lávku, ze které jsme mohli točit a nemuseli využít pramici, která by natáčení časově protáhla,“ popsal natáčení včerejší epizody. Další díl Sestřiček můžete vidět v pondělí od 20.15 na Primě.



Přečtěte si
Články odjinud

Kontakty

  • Telefon 9.00 – 17.00: 225 974 140
  • Telefon po 17.00: 225 974 164
  • Fax: 225 974 141

RSS kanály serveru ahaonline.cz lze užívat pouze pro osobní potřebu. Jakékoli další šíření obsahu ahaonline.cz je možné pouze s předchozím souhlasem jeho provozovatele.