Marek Němec se vrací do seriálu Sestřičky Modrý kód: Docházejí mu prachy! | Ahaonline.cz

Registrace  |  Zapomenuté heslo

Deník Aha! na Facebooku

sobota 20. dubna 2024

Svátek slaví Marcela, zítra Alexandra

Marek Němec se vrací do seriálu Sestřičky Modrý kód: Docházejí mu prachy!

Marek neví, jestli na novém divadle něco vydělá. Většinu spolykají náklady.
Marek neví, jestli na novém divadle něco vydělá. Většinu spolykají náklady. (TV Prima)

Před dvěma lety se vysvlékl z pláště doktora Davida Hofbauera v primáckém seriálu Modrý kód. Marek Němec (39) pro to měl velmi překvapivé důvody. Prý si chtěl zkusit žít skromně! Jenže teď otevřel svoje divadlo a peníze se mu v době covidu dost hodí. Proto se vrací do seriálu Sestřičky Modrý kód.

O tom, proč před 24 měsíci vyskočil z rozjetého vlaku, mluví na rovinu: „Byla to souhra důvodů. Neměl jsem čas na nic jiného, týdně jsem se učil kvanta textu a postupem času se postava Davida pod tíhou scénářů začala ohýbat, a to jsem nechtěl.“

Peníze spolykal stát
Od rozhodnutí ho neodradilo ani to, že za jeden natáčecí den v Rubavě míval podle odhadů i 10 tisíc korun! Spíš naopak... „A taky jsem si nechtěl zvyknout na peníze, chtěl jsem zkusit žít skromně,“ tvrdí Němec. „Během natáčení jsem si nezvyšoval standard. Nekupoval jsem domy, drahá auta, nepropadal jsem drahým koníčkům. Beztak bych na ně neměl čas. A taky jsem dost peněz odevzdal státu. Uvažoval jsem o tom, kolik tisíc stran jsem se učil pro stát,“ říká Marek.Marek.

Vše pro divadlo
Teď je mu ale každá koruna dobrá! Po odchodu ze seriálu totiž založil na pražské Letné divadlo Terminus. A tak se na scénu opět vrací MUDr. David Hofbauer. Vidět ho můžete už dnes od 20.20 na Primě.

Na video ze seriálu Modrý kód se můžete podívat zde:

Video se připravuje ...

Londýn v Praze
Zatímco Marek Němec se v průběhu dvou let věnoval především divadlu, jeho postava David Hofbauer žil v Londýně, kde pracoval v místní laboratoři. Natáčení ve Velké Británii ale nebylo vzhledem k pandemii možné. Tvůrci seriálu tak kvůli němu postavili Londýn v Praze. Natáčelo se před porodnicí U Apolináře, která je pro tyto účely jako stvořená.

Marek Němec opouští Modrý kód: Tohle je jeho poslední scéna! Vrátí se někdy?

Video se připravuje ...



Přečtěte si
Články odjinud

Kontakty

  • Telefon 9.00 – 17.00: 225 974 140
  • Telefon po 17.00: 225 974 164
  • Fax: 225 974 141

RSS kanály serveru ahaonline.cz lze užívat pouze pro osobní potřebu. Jakékoli další šíření obsahu ahaonline.cz je možné pouze s předchozím souhlasem jeho provozovatele.