Josef Laufer (81): 14 měsíců mezi životem a smrtí | Ahaonline.cz

Registrace  |  Zapomenuté heslo

Deník Aha! na Facebooku

čtvrtek 25. dubna 2024

Svátek slaví Marek, zítra Oto

Josef Laufer (81): 14 měsíců mezi životem a smrtí

Josef Laufer
Josef Laufer (Pavel Machan)

Ještě než v březnu 2020 upadl do kómatu a začal jeho 14měsíční boj na pokraji života a smrti, dokončoval Josef Laufer (81) přípravy nového muzikálu Ostrov pokladů. Mohl mu vydělat miliony, ty jsou ale v nedohlednu, a to navzdory tomu, že divadla teď začínají zase hrát.

Operace srdeční chlopně, po níž se zpěvák neprobudil z narkózy, proběhla těsně před vypuknutím pandemie covidu v Česku. Od té doby – více než rok – divadla v zásadě nehrála, což si teď všechny scény hodlají vynahradit. S nastávajícím rozvolněním by Laufer jistě stál v čele nové divadelní sezony, bez něj je však u ledu i jeho vysněný projekt.

Z etických důvodů

„Máme v plánu dětské představení, se kterým otálíme z etických důvodů. Je to představení Ostrov pokladů, které připravil, napsal písňové texty a měl režírovat Pepa Laufer, hudbu dělal Zdeněk Hrubý. Čekáme na Pepíka, že to dodělá, ale... Ale!“ řekl Aha! producent Divadla Broadway Oldřich Lichtenberg (58). „Mohli bychom to dokončit i bez něho, ale to z etických důvodů nechceme,“ dodal na vysvětlenou.

Lehce při vědomí

Kdy a jestli se stav herce a zpěváka zlepší, to si nikdo netroufne předpovědět. Podle posledních informací jeho dcery Ester (51) je Laufer i po 14 měsících stále pouze při částečném vědomí, z toho 130 dnů byl v umělém spánku.

Laufer je rok od operace stále v nemocnici! A Bohušův dárek k plnoletosti Lucinky

Video se připravuje ...

Láska nebeská

Jako autor námětu, režisér i textař by si Laufer přišel na pěkné peníze, jeho zdravotní stav ale dokončení ani realizaci neumožňuje. A obcházet jej divadlo nehodlá. Lauferovo domovské Divadlo Broadway tak začne sezonu hitmuzikálem Zdeňka Zelenky (66) s písněmi Waldemara Matušky (†76) Láska nebeská. Už tento týden připravilo šest benefičních představení pro lékaře pražských nemocnic.

Producent: V minusu je i divadlo

Pomoc přitom potřebuje i samo divadlo, které počítá ztrátu v milionech. „Pomohly nám covidové programy ministerstva průmyslu covid kultura, dostali jsme od pražského magistrátu v roce 2020 půl milionu korun, a další drobnější pomoci. Vyšli nám vstříc domácí, ulevili nám v platbách nájemného. Za loňský rok činí ztráta asi dva miliony korun, ale byla by významně vyšší, kdyby ta pomoc nebyla,“ tvrdí producent Oldřich Lichtenberg.

Nové informace o stavu Josefa Laufera! A smůla Gombitové. Co od Ivany nečekala?

Video se připravuje ...



Přečtěte si
mord
1. 6. 2021 • 12:38

Zase závist šmudlo?

mbmb
1. 6. 2021 • 06:31

manzelka soudruha pobira duchod stejne jako Saudkova !

Články odjinud

Kontakty

  • Telefon 9.00 – 17.00: 225 974 140
  • Telefon po 17.00: 225 974 164
  • Fax: 225 974 141

RSS kanály serveru ahaonline.cz lze užívat pouze pro osobní potřebu. Jakékoli další šíření obsahu ahaonline.cz je možné pouze s předchozím souhlasem jeho provozovatele.