Pohřeb Ivana Havla (†82). Dagmar Havlová s tajemným doprovodem! | Ahaonline.cz

Registrace  |  Zapomenuté heslo

Deník Aha! na Facebooku

úterý 16. dubna 2024

Svátek slaví Irena, zítra Rudolf

Pohřeb Ivana Havla (†82). Dagmar Havlová s tajemným doprovodem!

Bývalá první dáma Dagmar Havlová na pohřbu svého švagra Ivana M. Havla.
Bývalá první dáma Dagmar Havlová na pohřbu svého švagra Ivana M. Havla. (Blesk:David Kundrat/CZECH NEWS CENTER David Kundrát)

Po první dávce vakcíny dostala vysoké teploty, ale stejně přišla dát poslední sbohem. Bývalou první dámu Dagmar Havlovou (68) doprovodil na pohřeb švagra Ivana Miloše Havla (†82) mladý tmavovlasý muž. Byl jí oporou ve smutné chvíli.

Deníku Aha! se podařilo zjistit, kdo je onen tajemný muž. Jde o blízkého spolupracovníka z Nadace Vize 97 Jakuba Doležala. Dagmar do něj byla zavěšena při příchodu i odchodu z krematoria, odkud pak společně odjeli. Už svou šéfku podpořil na mnoha akcích. Společně přinesli květinový dar, na jehož stuhu nechala herečka napsat nejen své jméno, ale taky manžela Václava (†75). „Smutná doba, která bere ty nejmoudřejší, nejvzdělanější a nejbezbrannější z nás,“ napsala Dagmar na sociální síť, když Ivan Havel, mladší bratr jejího muže, 25. dubna zemřel. Uznávaný fyzik zřejmě podlehl infarktu, když se koupal ve vaně na farmě své ženy Dagmar (70).

Do strašnického krematoria se přišly rozloučit stovky lidí. Vedle truchlící rodiny taky přátelé jako Alexandr Vondra (59), Michael Žantovský (72), Ivan Palouš (72), profesor Pavel Pafko (80), herec Břetislav Rychlík (62), zpěvačka Soňa Červená (95) a režisérka Olga Sommerová (71). „S prezidentem Václavem Havlem jsem spolupracoval zejména v době kolem sametové revoluce a po ní. A to bylo v období, kdy ty jejich vztahy s Ivanem nebyly úplně optimální,“ svěřil se Aha! Vondra. „Takže o co více jsem vídal Václava, o to méně Ivana,“ dodal. „Byl člověkem pokorným a vědoucím,“ ocenil kvality zesnulého kardinál Dominik Duka (78).

Dagmar Havlová prozradila, proč ji rodiče fackovali

Video se připravuje ...

Dášin vzkaz Ivanovi do nebes

„Smutný čas. Smutná doba, která bere ty nejmoudřejší, nejvzdělanější a nejbezbrannější z nás. 🙏Myslím hlavně na jeho dva syny z prvního manželství. Vojtěcha a Prokopa... Upřímnou soustrast také manželce Dagmar Havlové. Milý Ivane, přeji Ti šťastný let do klidu nebes,“ napsala švagrová Dagmar.

Život zasvěcený vědě

Ivan Miloš Havel působil na Matematicko-fyzikální fakultě Univerzity Karlovy, kde téměř třicet let přednášel o přirozeném a umělém myšlení. Zastával funkci ředitele Centra pro teoretická studia, což je společné pracoviště Univerzity Karlovy a Akademie věd ČR. Zároveň byl šéfredaktorem časopisu Vesmír.

Zemřel Ivan M. Havel (†82), bratra někdejšího prezidenta Václava Havla

Video se připravuje ...



Přečtěte si
backora
13. 5. 2021 • 21:06

Paní Havlová si spletla klobouček, ten patří na dostihy

avina
11. 5. 2021 • 23:06

Doprovod Dáši.....Když šla s Vencou, tak byl vždy v pozadí.Malý,zrzek. Ona mohutná, vysoká baba.

avina
11. 5. 2021 • 23:02

Václav, Ivan, Jaromír---3 bratři.Vašek děti neměl.J.Vodňanskou přesvědčil-jít na potrat. Miloval zároveň S.Vondru. Synové Ivana a 1. manželka-- ticho po pěšině. Obě Dáši .......

Uživatel_5457057
11. 5. 2021 • 10:05

A jaký je tvůj styl, ty DEBILE

mbmb
11. 5. 2021 • 05:46

Poduroven bez stylu

Články odjinud

Kontakty

  • Telefon 9.00 – 17.00: 225 974 140
  • Telefon po 17.00: 225 974 164
  • Fax: 225 974 141

RSS kanály serveru ahaonline.cz lze užívat pouze pro osobní potřebu. Jakékoli další šíření obsahu ahaonline.cz je možné pouze s předchozím souhlasem jeho provozovatele.