Misska Křížková hájí manžela: Byl jen loutka! | Ahaonline.cz

Registrace  |  Zapomenuté heslo

Deník Aha! na Facebooku

čtvrtek 9. května 2024

Svátek slaví Ctibor, zítra Blažena

Misska Křížková hájí manžela: Byl jen loutka!

Lucie Křížková s manželem
Lucie Křížková s manželem (Instagram)

Tři a půl roku basy za tunelování! Takový trest si vyslechl jachtařský šampion David Křížek (48). Jeho manželka – misska Lucie Váchová (36) – ho sice hájí, soud však prokázal, že jednal vědomě.

Křížek půjde za mříže kvůli svému podílu na vykradení kamepličky Metropolitní spořitelní družstvo. Z ní zmizelo několik miliard korun a známý jachtař byl jedním z bílých koní, kteří pomáhali peníze vyvést jinam. Ve firmě svého tehdejšího kamaráda a sportovního kolegy Jiřího Lišky například požádal o úvěr 28 milionů korun. Ty ovšem nepoužil na daný projekt, ale přeposlal je dál... „Jeho důvěra ve zkušené podnikatele byla zneužita. Podepisoval, byl ujišťován, že vše je naprosto legální, a neměl důvod nevěřit lidem, kteří jsou ve svém podnikání úspěšní. Z naivity a důvěřivosti byl loutkou,“ postavila se za svého manžela Miss ČR 2003 a nyní moderátorka Lucie Křížková.

Sám David to soudu vykládal obdobně: „Ano, jsem si vědom, že k převodům došlo protizákonně, ale já jsem důvěřoval těm lidem.“ I díky tomu, že policii vše hned vyklopil, dostal Křížek původně »jen« podmínku a trest 600 tisíc korun. Vrchní soud mu ale nově napařil 3,5 roku natvrdo. „Je možné mu věřit, že byl důvěřivý a naivní, že se nechal ovlivnit osobami, které vystupovaly sebevědomě jako úspěšní podnikatelé. Ale není možné věřit, že by nevěděl, jaké kroky podniká. Je třeba vyslat signál, že takové jednání nemůže být tolerováno,“ zdůvodnila rozsudek soudkyně Hana Navrátilová.

Radikální změna v životě Lucie Křížkové! Proč moderátorka už nikdy nevkročí do pekárny.

Video se připravuje ...

Zničil ho kamarád? 

Na jachtě přeplul čtyřikrát Atlantský oceán, když mu ale další takový projekt selhal, dostal se Křížek do finančních potíží. Z nich ho měl vytáhnout přítel Jiří Liška, jenže nakonec za »pomoc« tvrdě zaplatil... „S kamarádem si mě najal na trénink a učil jsem ho být dobrým jachtařem,“ líčil u soudu Křížek s tím, že Liška mu pak nabídl práci. Jako marketingový manažer podpisem stvrzoval dokumenty a další lidé z firmy ho navíc přesvědčili, aby na sebe nechal napsat novou společnost. Že se stal bílým koněm, zjistil prý Křížek až na policii, když mu Liška zajistil právníka, aby nevypovídal. I přes následnou spolupráci s kriminalisty se ale vězení nevyhnul. A nemusí zůstat jen u tří a půl let za mřížemi. Státní zástupce připravuje další žalobu, podle níž měl Křížek nelegálně vyvést dalších 84 milionů korun!

Jak se připravují na Vánoce známé maminky?

Video se připravuje ...



Přečtěte si
miroslava13
10. 5. 2021 • 14:54

byl loutka, která nemá vlastní mozek? tak se do toho neměl pouštět. hrát si na manažera a bankovního specialistu bez patřičného vzdělání??? Nechápu to. A určitě to nedělal zadarmo. Peníze paní modelce asi nesmrdí? no ona se párkrát někde projde skoro bez šatů a má vyděláno.

Články odjinud

Kontakty

  • Telefon 9.00 – 17.00: 225 974 140
  • Telefon po 17.00: 225 974 164
  • Fax: 225 974 141

RSS kanály serveru ahaonline.cz lze užívat pouze pro osobní potřebu. Jakékoli další šíření obsahu ahaonline.cz je možné pouze s předchozím souhlasem jeho provozovatele.