Moderátorka Pošty pro tebe Ester Janečková (45) přiznala: Moje sestra je lesba! | Ahaonline.cz

Registrace  |  Zapomenuté heslo

Deník Aha! na Facebooku

úterý 19. března 2024

Svátek slaví Josef, zítra Světlana

Moderátorka Pošty pro tebe Ester Janečková (45) přiznala: Moje sestra je lesba!

Ester Janečková pomáhá se svým pořadem Pošta pro tebe.
Ester Janečková pomáhá se svým pořadem Pošta pro tebe. (Česká televize)

Starší sestra moderátorky Ester Janečkové (45), psychiatrička a sexuoložka Dagmar Křížková (59), je lesba. I když o tom celá rodina věděla a brala to jako běžnou věc, přesto došlo k tragédii. Před čtyřmi lety se syn druhé sestry Svatavy Filip (†14) oběsil právě kvůli tomu, že je homosexuál.

O tom, že Dagmar dává přednost ženám, věděli všichni od začátku a rozhodně to v rodině Ester Janečkové nebylo tabu. Starší sestra moderátorky totiž už 28 let žije s partnerkou, režisérkou Elenou Strupkovou (70), a společně založily ekunemický křesťanský spolek Logos.


„Maminka to přijala velmi dobře a s přítelkyní sestry si od začátku rozumí. Velmi často se navštěvujeme a poznala jsem i spoustu podobných párů, kteří jsou spolu ve vztahu. Sestra není s přítelkyní registrovaná,“ svěřila deníku Aha! moderátorka pořadu Pošta pro tebe, která nechyběla na doprovodných akcích v rámci duhového pochodu.


Přestože pro ně homosexualita nebylo neznámé téma, došlo k strašné tragédii. Syn druhé sestry Svatavy Filip se kvůli jiné orientaci oběsil na zahradě jejich domu. „Věřili jsme, že snad vidí, že jsme tomu otevření. Ale neudělal to a místo toho zvolil smrt. Přestože věděl, že chodím na Prague Pride, že mám kamarády homosexuály, přestože jeho teta je lesba. Nikdy se s tím nesmíříme,“ dodala smutně Ester.

Partnerka byla manželka Harapese! A hrála s Kopeckým!
Elena byla jednou vdaná. Ve velmi raném věku řekla ano Vlastimilu Harapesovi (72). „Byli spolu krátce, ale nežili spolu. Jejich svazek byl víceméně účelový,“ prozradil deníku Aha! zdroj blízký tanečníkovi. Strupková začínala jako herečka, zahrála si např. květinářku ve sci-fi komedii Zítra vstanu a opařím se čajem, letušku v Poplachu v oblacích či sekretářku Miloše Kopeckého (†73) v komedii Jak napálit advokáta. Po roce 1989 se stala psychoterapeutkou a začala se angažovat o začlenění gayů a leseb do společnosti.

Ester Janečková o homosexualitě:

Video se připravuje ...



Přečtěte si
illenne
19. 8. 2018 • 09:43

Nechápu Ester Janečkovou, proč chodí na veřejnost s tímto tématem . Je to jen jejich věc, ale ona má potřebu to ventilovat. Normální je žít v páru a když jsou jiní, tak ať si tak žijí, mně to nevadí, ale proč to omílat. Přijde mi, jako by to byla touha s tím jít ven. Znám dvojici, kdy pán před lety opustil rodinu, děti a žije s mladším mužem. Dnes už je to stařík, ale chtěl tak žít, tak je to jen jeho věc.

aveneta
15. 8. 2018 • 10:11

Jako moderátorka tedy nic mov....ten její ukníkaní projev je odporný, ta slovenská moderátorka stejného pořadu byla mnohem lepší...to že mají v rodině takové úchylné vztahy je její věc..

kristinn
14. 8. 2018 • 17:34

pomenovanie "krava nebeská" a k tomu šialená, na túto osobu sedí. Už sa naozaj nemá čím zviditeľňovať? Ester, detičky si dajte vyšetriť a vycapte nám tu ich sexuálnu orientácia! Fakt choré!

Články odjinud

Kontakty

  • Telefon 9.00 – 17.00: 225 974 140
  • Telefon po 17.00: 225 974 164
  • Fax: 225 974 141

RSS kanály serveru ahaonline.cz lze užívat pouze pro osobní potřebu. Jakékoli další šíření obsahu ahaonline.cz je možné pouze s předchozím souhlasem jeho provozovatele.