Kolářová pohřbila Ornesta (+70): Janečková rakev málem ani neviděla! | Ahaonline.cz

Registrace  |  Zapomenuté heslo

Deník Aha! na Facebooku

úterý 19. března 2024

Svátek slaví Josef, zítra Světlana

Kolářová pohřbila Ornesta (+70): Janečková rakev málem ani neviděla!

Ve smuteční síni stála Ester až vzadu.
Ve smuteční síni stála Ester až vzadu. (Foto Aha! – Pavel Machan, ČT, ara)

Přestože mají společného otce, na pohřbu s rodinou neseděla! Moderátorka Pošty pro tebe Ester Janečková (44) je nevlastní sestrou zesnulého herce Jiří Ornesta (†70). Ve strašnickém krematoriu ale stála úplně vzadu.

V téhle rodině něco skřípe! Jak jinak si vysvětlit, že v první řadě usedla při včerejším smutečním obřadu vdova Daniela Kolářová (70), synové Šimon (42) a Matěj (40) Ornestovi, jakož i další sestra zesnulého, herečka Hana Ornestová (57). Jen Ester, která je stejně jako Jiří a Hana potomkem režiséra Oty Ornesta (†89), stála ve velké síni co nejdál od nich. „Nezlobte se. Nebudu nic říkat, je to velice citlivé,“ bránila se podat vysvětlení sama Janečková.

Obřad proplakala, oporou jí byl manžel, chirurg Zdeněk Janeček. Když se brali, vedl Ester k oltáři právě bratr Jiří, protože otce už neměla. Ledacos o vztazích v rodině zesnulého herce napovídá také skutečnost, že moderátorka se o jeho smrti dozvěděla až z médií. Vdova Kolářová jí tuto důležitou zprávu jaksi neřekla... Syn Šimon: Táta zemřel doma!
Smuteční obřad se obešel bez proslovů. Hercův starší syn, muzikant Šimon Ornest, pouštěl na plátno diapozitivy z rodinného archivu, doprovázené oblíbenými písněmi svého otce, jako např. Nerýmovaná v podání Jana Wericha (†75) a Jiřího Voskovce (†76). „Táta byl frajer. Bojoval celej život s blbcema všeho druhu, svýho času byl schopnej pro správnou věc riskovat kariéru, pár facek, možná i vyraženejch zubů. Jestli svůj konec zvládnu aspoň napůl jako můj táta, platím pro všechny svý mrtvý kámoše mejdan, na kterej v životě nezapomenou!“ napsal Šimon na sociální síť.

„Jo, a velký dík Cestě domů. Jak už to mají v názvu, s nimi to odcházení jde i v úplně běžném bydlení...“ dodal. Cesta domů poskytuje odbornou péči umírajícím a jejich blízkým. Pomáhá splnit přání zemřít doma mezi blízkými.


Překonal embolii, zabila ho rakovina
Jiří Ornest podstoupil v roce 2013 operaci srdeční chlopně. Po ní ho postihla embolie a několik týdnů bojoval o život. Lékaři do uvedli do umělého spánku. Nemohl mluvit, ani chodit, dlouhé měsíce rehabilitoval. Měl trvalé zdravotní potíže. Nakonec podlehl rakovině močového měchýře.

Otec Ota aneb Tři sourozenci
Bývalý ředitel Městských divadel pražských Ota Ornest (†89) měl tři děti. Syn Jiří Ornest (†70) pocházel z manželství s herečkou Jarmilou Smejkalovou (†73). Maminkou Hany Ornestové (57) byla Otova druhá manželka, herečka Jana Koulová (†83). A nejmladší dceru Ester Janečkovou (44) zplodil se svou milenkou, bývalou mluvčí Charty 77 Marií Rút Křížkovou (80).

Pohřeb Jiřího Ornesta (†70):

Video se připravuje ...



Přečtěte si
ivoadler
19. 4. 2017 • 14:59

Kolářová už je mi hodně dlouho hodně protivná. Naštěstí o ni nezakopávám na každém kroku. Jako třeba o Lucinku Bíllou.

Články odjinud

Kontakty

  • Telefon 9.00 – 17.00: 225 974 140
  • Telefon po 17.00: 225 974 164
  • Fax: 225 974 141

RSS kanály serveru ahaonline.cz lze užívat pouze pro osobní potřebu. Jakékoli další šíření obsahu ahaonline.cz je možné pouze s předchozím souhlasem jeho provozovatele.