Ochrnutý muž Daniely Kolářové: Jiřímu Ornestovi pomohl zázrak! | Ahaonline.cz

Registrace  |  Zapomenuté heslo

Deník Aha! na Facebooku

sobota 20. dubna 2024

Svátek slaví Marcela, zítra Alexandra

Ochrnutý muž Daniely Kolářové: Jiřímu Ornestovi pomohl zázrak!

Jiří Ornest může chodit jen díky technologickému zázraku.
Jiří Ornest může chodit jen díky technologickému zázraku. (WalkAide, ara)

Za to, že chodí, vděčí zázračnému přístroji. Po tom, co herec Jiří Ornest (68) loni v únoru po operaci srdce přežil svou smrt a ochrnul, musel se učit znovu chodit. Nohy ale i téměř po dvou letech nefungují, jak by měly. Proto herci pomáhá speciální zařízení v hodnotě 130 000 korun.

„Jestli jste si všimli, mám na noze takový elektronický strojek, a ten navíc ještě bliká. Jsou na něm diody a ten strojek mi pomáhá při chůzi nadzvedávat špičku,“ pochlubil se herec v Show Jana Krause. A dokonce chtěl technologický zázrak předvést. „Já bych vám to ukázal, ale mám kalhoty,“ řekl se smíchem herec, který pod kolenem nosí speciální přístroj.


Chůzi jako před operací ale zatím Ornestovi nezajistil. „Lépe se mi s tím chodí,“ přiznal herec, který si musí stále při chůzi pomáhat hůlkou a stejně tak při sedání mu musí někdo pomáhat. Manžel herečky Daniely Kolářové (68) ale s rehabilitacemi ještě neskončil, a tak je víc než pravděpodobné, že se jeho chůze bude i nadále zlepšovat. „Teď jsem byl hodně v rehabilitačních ústavech,“ svěřil se u Krause s tím, že je mile překvapený, jak v současné době zdravotnictví funguje. Jediné, na co si postěžoval, byl špatný internetový signál a jeden spolubydlící, který se stále koukal na televizi.
Blikající zázrak
Přístroj WalkAide, jehož cena se pohybuje od 80 000 do 130 000 korun, pomáhá ke zlepšení chůze lidem postiženým syndromem padající špičky, což je i hercův případ. Je umístěn pod kolenem a každému pacientovi je přizpůsoben na míru a pomocí naměření fáze, kdy se při kroku má zvednout palec, vyšle senzor impulz do peronálního nervu v noze, který způsobí zvednutí palce ve správný okamžik.

Přečtěte si
blankaflexi
6. 12. 2015 • 17:01

souhlasím když se píše o cigánech tak není žádná diskuse tsssssssss

mord
5. 1. 2015 • 21:06

potřebuješ silnější léky

Články odjinud

Kontakty

  • Telefon 9.00 – 17.00: 225 974 140
  • Telefon po 17.00: 225 974 164
  • Fax: 225 974 141

RSS kanály serveru ahaonline.cz lze užívat pouze pro osobní potřebu. Jakékoli další šíření obsahu ahaonline.cz je možné pouze s předchozím souhlasem jeho provozovatele.