Hvězda Majora Zemana Ivo Niederle: Je to s ním moc špatný | Ahaonline.cz

Registrace  |  Zapomenuté heslo

Deník Aha! na Facebooku

pátek 19. dubna 2024

Svátek slaví Rostislav, zítra Marcela

Hvězda Majora Zemana Ivo Niederle: Je to s ním moc špatný, říká Pepíček Zíma

Ivo Niederle
Ivo Niederle (archiv Blesku)

Smrt princezny se zlatou hvězdou Marie Kyselkové (†83), se kterou žil 58 let v jednom domě, s ním pořádně zamávala. Herec Ivo Niederle (91) alias poručík Láďa z Třiceti případů majora Zemana za dva roky tak sešel, že už ani nevstane z postele. Trpí Alzheimerovou chorobou.

Deníku Aha! to potvrdil Josef Zíma (88), který ho nedávno navštívil v alzheimer centru. „Je to s ním opravdu moc špatný. Už ani nemluví, nehýbe se... Myslím, že jsme se viděli naposledy,“ posteskl si představitel prince Radovana ze zmíněné pohádky.

V jednom domě
S princeznou se zlatou hvězdou Niederle sdílel jeden dejvický činžák, a přestože každý bydlel v jiném patře, vzájemně se navštěvovali a pomáhali si. Poté, co Kyselková zemřela, se herec rozhodl dům opustit a zamířil do domova důchodců. Bez Nanynky, jak jí láskyplně říkal, prý už jeho život nemá smysl. „Vždyť já jsem poslední roky žil jenom pro ni. Co onemocněla se zády a zlomila si krček, pomáhal jsem jí naprosto ve všem. Byl jsem u ní denně,“ svěřil se tehdy Aha! zlomený Niederle.

Nezapomínají
Jenže ani v novém bydlišti to nebylo lepší. Tam se mu projevila Alzheimerova choroba a přesun do alzheimer centra byl nevyhnutelný. „Zase za ním přijdu, pokud to půjde. Byl za ním, pokud vím, i Jaroslav Satoranský a další kolegové. Byl fajn a rozhodně si náš zájem zaslouží,“ prohlásil Pepíček Zíma.

Princezna Lada zemřela doma! A Musil musí znovu na operaci

Video se připravuje ...

Byt přepsal na dcery
Niederle žil v domě, který kdysi postavilo Divadlo ABC pro své umělce. Bydlela tam i Stella Zázvorková (†83), Josef Hlinomaz (†63) či Květa Fialová (†88) s manželem, režisérem Pavlem Hášou (†80). Po smrti Kyselkové už tam neměl spřízněnou duši. „Byt jsem přepsal na svoje dvě dcery a ty ho budou pronajímat. Já jsem tam už nechtěl být,“ svěřil Aha! herec s tím, že raději vzal zavděk domem s pečovatelskou službou.

Josef Zíma o okupaci 1968: V SSSR jsme poslouchali rozhlas pod peřinou

Video se připravuje ...



Přečtěte si
Články odjinud

Kontakty

  • Telefon 9.00 – 17.00: 225 974 140
  • Telefon po 17.00: 225 974 164
  • Fax: 225 974 141

RSS kanály serveru ahaonline.cz lze užívat pouze pro osobní potřebu. Jakékoli další šíření obsahu ahaonline.cz je možné pouze s předchozím souhlasem jeho provozovatele.