Kyselkovou vystřídal v Bohnicích Niederle | Ahaonline.cz

Registrace  |  Zapomenuté heslo

Deník Aha! na Facebooku

pátek 19. dubna 2024

Svátek slaví Rostislav, zítra Marcela

Kyselkovou vystřídal v Bohnicích Niederle

Princezna se zlatou hvězdou Marie Kyselková (82) ztratila svého životního ochránce.
Princezna se zlatou hvězdou Marie Kyselková (82) ztratila svého životního ochránce. (Foto Aha! – M. Hykl, D. Kundrát, A. Malachovský)

Princezna se zlatou hvězdou Marie Kyselková (82) ztratila svého životního ochránce, který s ní po desítky let žije v jednom domě, herce Iva Niederleho (88). „Jsem od května zavřený v Bohnicích,“ postěžoval si Aha! herec.

Paradoxem je, že Niederle je v Psychiatrické nemocnici Bohnice na gerontologii v pavilonu 29, kde herečka pobývala už několikrát. „To je život nás starců. Drahně let bydlíme v jednom domě a spolu jsme byli denně. Oba jsme vášniví kuřáci, takže o to byl důvod větší,“ popisuje herec. Když se jeho kamarádka stala kvůli operaci zlomeného krčku nepohyblivou, on se o ni vzorně staral. „Párkrát mi ji ale zavřeli tady do té dvacetdevítky a mně potom bylo doma opravdu moc smutno,“ přiznává.


Teď se situace obrátila. Herec známý z filmů Kočár do Vídně, Pan Tau nebo seriálu Hříšní lidé města pražského je zavřený v pavilonu 29 a princezna Lada si zoufá doma. „Každý den spolu alespoň hodinu pokecáme po telefonu. Ona je na tom ale líp než já. Sama není. Začala u ní bydlet mladší dcera s vnučkou,“ podotýká Ivo. To on má své dvě dcery momentálně v USA a nemůže se dočkat, až přiletí. „Prý tu budou za čtrnáct dnů a já moc doufám, že mě odsud dostanou. Nelíbí se mi tu,“ stěžuje si Niederle, který prý vůbec neví, jak se v Bohnicích ocitl. „Já si myslím, že se mi udělalo špatně a sám jsem si zavolal sanitku. Ruku do ohně ale za to nedám. To je to stáří,“ povzdechne si.

Dvě dcery utekly, třetí přejelo auto potentáta
Dvě dcery Alena a Barbora Niederlemu emigrovaly do USA a ztratil milovanou ženu Věru Kříbkovou, o kterou sám pečoval až do jejích posledních hodin. Nejtragičtější ztrátou pro něj ale byla smrt prvorozené dcerky Alenky, která v sedmi letech zahynula pod koly automobilu jakéhosi prominenta. „Stalo se to 24. dubna 1961. To ráno jsme spolu ještě blbli. Šíleně se smála. Pak už jsem se jen dozvěděl, že nežije. Vracel jsem se z fotbalu z Libně. Všiml jsem si, že před naším domem stojí policie. V ten moment jsem věděl, že se něco děje. Doma byli policajti, kteří neměli odvahu říct ženě, co se stalo. Nakonec jsem jí to musel říct já. Viník dostal snad jen 8 měsíců podmínečně. Nevěděli jsme, co se životem. Naštěstí se hned 6. února následujícího roku narodila další dcera, které jsme dali také jméno Alena. Po dvou letech přišla na svět Barbora,“ vzpomíná herec.

Dcera "princezny se zlatou hvězdou": Maminka už nemůže chodit!

Video se připravuje ...



Přečtěte si
Články odjinud

Kontakty

  • Telefon 9.00 – 17.00: 225 974 140
  • Telefon po 17.00: 225 974 164
  • Fax: 225 974 141

RSS kanály serveru ahaonline.cz lze užívat pouze pro osobní potřebu. Jakékoli další šíření obsahu ahaonline.cz je možné pouze s předchozím souhlasem jeho provozovatele.