Princezna Lada Marie Kyselková (†83): ZATAJILI JEJÍ POHŘEB! | Ahaonline.cz

Registrace  |  Zapomenuté heslo

Deník Aha! na Facebooku

čtvrtek 25. dubna 2024

Svátek slaví Marek, zítra Oto

Princezna Lada Marie Kyselková (†83): ZATAJILI JEJÍ POHŘEB!

Marie Kyselková
Marie Kyselková (Foto: Martin Pekárek)

Tak tohle by si skutečně princezna Lada nepřála. Poslední sbohem včera Marii Kyselkové (†83) nemohl dát ani nejlepší kamarád a herec Ivo Niederle (89), ani princ Radovan Josef Zíma (86) a ani nikdo jiný z hereččiných přátel. Rodina to nechtěla!

„Už byl pohřeb? No to mi vůbec neříkejte. Vždyť já vůbec o ničem nevím,“ zděsil se včera Niederle, když se ho Aha! zeptalo, proč nebyl na pohřbu v Nové obřadní síni na Olšanských hřbitovech. Zúčastnil se ho jen její nejstarší syn Ondřej Haničinec (54), dcera Alžběta (46) a nejmladší dcera Žofie (41) a hrstka nejbližších. „Tak tohle je opravdu od rodiny Nanynky sprostý! Tohle bych nečekal. To mě moc bolí,“ pokračoval překvapený herec, který žil s Kyselkovou v jednom domě téměř šedesát let. A co víc, v posledních letech se vídali denně, protože Niederle poté, co herečka onemocněla, plnil funkci pečovatele.

Šel bych

„Chodil jsem jí nakoupit, doprovázel do nemocnice, protože už špatně chodila. A když v nemocnici ležela po operaci krčku, byl jsem u ní denně dlouhé hodiny,“ komentoval herec a zajíkal se pláčem. „Měla dvě dcery a jednoho syna. S holkama jsem vycházel víc než dobře. Věděly, jaký máme s Nanynkou hezký vztah. Vždyť jsem byl u ní i večer, než zemřela. A to mě nepozvali na její funus? Samozřejmě že bych na něj šel, i když už jsem nemožný. Zavolal bych si taxíka a někdo by mně snad pomohl,“ přemítal rozhořčeně Niederle. „Tak takováhle sprosťárna by mne ve snu nenapadla! S tím by rozhodně Nanynka nesouhlasila! A vůbec se ty holky chovaly nevychovaně. V domě nevisí ani parte, nikdo tu nic neví, to se nedělá!“ běduje hereččin kamarád.

Ani její princ

Ani princ Radovan nedostal parte, ani mu nikdo nezavolal. „Už je po pohřbu, vážně? To jste mě překvapili. Tak já se pohybuju pouze o chodítku, nemohl bych na Olšany. Určitě bych ale písemně kondoloval. Nic mi ale nepřišlo, nikdo mi nezavolal,“ svěřil Aha! Zíma. „Že mně nedali vědět, chápu, s Marií jsme se moc nevídali. Ale že o ničem nevěděl Ivo, kterému by její dcery měly být vděčné, že se staral, tak to nechápu,“ rozhodně dodal herec, který s Niederlem společně chodili na DAMU a potom oba hráli u Wericha. „Známe se moc dobře a je mi jasné, že tohle Iva moc bolí. Je to od těch holek hanebné. Vždyť vím od Marie, jak se o ni staral. On to starání o ni vlastně bral, co mu zemřela manželka, jako náplň života. Je mi ho upřímně líto," zastal se Niederleho Zíma.

Ryze soukromé

Než poslední rozloučení s hvězdou legendární pohádky Princezna se zlatou hvězdou proběhlo, zřízenec Nové obřadní síně Olšany upozornil, že se jedná o ryze soukromou věc a že si rodina nepřeje na pietním aktu žádné fotografování ani pořizování jiného záznamu. Navíc ani její jméno nebylo na seznamu obřadů v Nové obřadní síni na Olšanských hřbitovech.

 Pohřeb Marie Kyselkové alias princezny Lady

Video se připravuje ...



Přečtěte si
Články odjinud

Kontakty

  • Telefon 9.00 – 17.00: 225 974 140
  • Telefon po 17.00: 225 974 164
  • Fax: 225 974 141

RSS kanály serveru ahaonline.cz lze užívat pouze pro osobní potřebu. Jakékoli další šíření obsahu ahaonline.cz je možné pouze s předchozím souhlasem jeho provozovatele.