Životní tajemství »princezny Lady« (†83): KRUTÉ MANŽELSTVÍ S HANIČINCEM! Nevěry, bolest, slzy... | Ahaonline.cz

Registrace  |  Zapomenuté heslo

Deník Aha! na Facebooku

středa 24. dubna 2024

Svátek slaví Jiří, zítra Marek

Životní tajemství »princezny Lady« (†83): KRUTÉ MANŽELSTVÍ S HANIČINCEM! Nevěry, bolest, slzy...

Marie Kyselková se po letech rozpovídala o křivdách v patnáctiletém manželství s Petrem Haničincem.
Marie Kyselková se po letech rozpovídala o křivdách v patnáctiletém manželství s Petrem Haničincem. (Foto Aha! – Martin Pekárek a ara)

Byl jí neustále nevěrný, na patnáctileté manželství s hercem Petrem Haničincem (†77) přesto princezna Lada vzpomínala vždycky sice s bolestí v duši, ale i velkou láskou. „Aby ne, vždyť mě připravil o věneček,“ řekla Aha! v jednom  z rozhovorů Marie Kyselková (†83), která v pondělí náhle zemřela.

Když se jí někdo zeptal na jejího osudového muže, odpovídala se smíchem: „VLPPPP = Velká láska, postel praská, porodnice pracuje!“ Do jiného stavu s ním Marie přišla, když točila pohádku Princezna se zlatou hvězdou (1959), která ji nejvíc proslavila. Jejich synovi Ondřejovi je dnes 58 let.

Mimopracovní záležitosti

Na to, že je Haničinec obrovský sukničkář a rád se někde zapomene, přišla hned. Láska je ale slepá, a tak jeho časté zálety sobě i ostatním vysvětlovala větou: „Péťa měl časté mimopracovní záležitosti.“ První milování s Haničincem bylo natolik nezapomenutelné, že princezna Lada ošklivé věci neviděla, ani neslyšela. „Do té doby jsem k sobě žádného muže jako takhle fyzicky nepustila. Petr byl můj první mužský. Byla jsem panna, zamilovala jsem se do něho na první pohled. Moc jsem byla zamilovaná.“

Jdeme na radnici!

Když tehdy pětadvacetiletý Haničinec žádal dvacetiletou Marii o ruku, položil před ni formulář a pravil: „Jdeme na Staroměstskou radnici!“ Nebylo to nic poetického. „Dokázal vyjádřit city a mnohdy velmi krásně, ale tyto oficiality se mu moc nezamlouvaly.“ I když se ale vzali, moc se neviděli. „Petr byl v práci pracovitý a poctivý, měl ale také mnoho mimopracovních záležitostí, a to mě moc bolelo. Já ho ale tak moc milovala, že jsem se ho snažila za každou cenu udržet. Snažila jsem se to ignorovat, tolerovat. Jeho první manželce Štěpánce Haničincové pravděpodobně také nevyhovoval Petrův velmi svérázný noční život. Byla ale, na rozdíl ode mne, nekompromisní, tak si hned našla jiného a chtěla rozvod. To já ještě dlouho trpěla,“ popisovala Kyselková.

Když si ale Haničinec začal vážnou známost s rozhlasovou redaktorkou Evou Kopeckou, Kyselková už to nevydržela. „A tak jsem měla také mimopracovní záležitost – a bylo zle! To se Petrovi vůbec nelíbilo. To víte, chlapi mohou, žena ani náhodou! Říkají tomu, že je to jako se vymočit, ale nic citového. To ženská nevěra, ta je prý hrozná a děsivá, protože žena do toho na rozdíl od chlapa dává srdce. A to je prý ta pravá nevěra!“ popisovala Aha! Kyselková, která raději požádala po patnácti letech manželství konečně o rozvod.

Všechno zavinil Menšík

Když se do ní zamiloval Haničinec, měla Marie jako herečka za sebou jen bezvýznamnou roli ve filmu Větrná hora (1955). V té době měla v Brně s kamarádkou předtancovávat na plese a pro látku na šaty si zajely do Prahy. „No a nějak se nám to protáhlo a byl už večer, tak jsme hledaly nocleh. Já z Brna znala jen Vláďu Menšíka, tak jsme za ním zašly do Divadla E. F. Buriana,“ vzpomínala Kyselková. Když do divadla dorazily, Menšík z něho právě vycházel s Haničincem.

„A tak jsme šli všichni posedět na vínečko,“ komentovala Marie, která se Petrovi líbila a on jí taky. „Menšík mi říkal – je dobře, že jsi ho zaujala! Je moc špatný, rozvádí se. Jeho manželka Štěpánka požádala o rozvod, začala si s režisérem Janem Valáškem. Petr je báječný, chytni příležitost za pačesy,“ ponoukal ji. A Kyselková se nenechala dlouho pobízet. A tak díky náhodnému výletu do Prahy vznikla velká láska mezi Petrem a Marií, která začala ztrátou věnečku a skončila před oltářem. „Byla jsem strašně zamilovaná. Petr byl opravdový chlap, a kdybyste viděli, jaké měl krásné ruce a nohy!“ básnila ještě po dlouhých letech princezna Lada.

Žárlil na Ladu

„Nebral mě nikdy jako herečku, ale jako ženskou, která se mu líbí. Když jsem potom vzala roli princezny Lady, jen mávl rukou a řekl: Tak se bav! No a když potom pohádka měla obrovský úspěch, dělal, že to nevnímá. No víte, on byl herec divadla a televize. Film se mu nějak vyhýbal. Nevím, jak to nazvat... Asi to nejpříznačnější slovo je – žárlil,“ říkala Kyselková.

Druhý manžel, dvě dcery

Po rozvodu si Haničinec vzal rozhlasovou moderátorku Evu Kopeckou a Kyselková stomatologa Vladimíra Demka, s nímž má dvě dcery, Alžbětu (46) a Žofii (41). První dělá PR manažerku a poradenské služby. Druhá je baletka, kosmetička a maskérka. „Bylo to dva nebo tři měsíce od rozvodu. Kamarádka mě pozvala na svatbu své sestry a tam jsem se seznámila s budoucím, o dvanáct let mladším manželem. Bylo to takové štěstí shůry,“ tvrdila Marie.

 Dcera "princezny se zlatou hvězdou": Maminka už nemůže chodit!

Video se připravuje ...



Přečtěte si
ivoadler
25. 1. 2019 • 11:04

V uměleckém manželství se aktéři musí připravit na nejhorší.

Články odjinud

Kontakty

  • Telefon 9.00 – 17.00: 225 974 140
  • Telefon po 17.00: 225 974 164
  • Fax: 225 974 141

RSS kanály serveru ahaonline.cz lze užívat pouze pro osobní potřebu. Jakékoli další šíření obsahu ahaonline.cz je možné pouze s předchozím souhlasem jeho provozovatele.