Fotografka draží Gottův obraz: Vyvolávací cena 1,4 milionu! | Ahaonline.cz

Registrace  |  Zapomenuté heslo

Deník Aha! na Facebooku

středa 24. dubna 2024

Svátek slaví Jiří, zítra Marek

Německá fotografka draží originál Gottova obrazu: Vyvolávací cena je 1,4 milionu!

Gott se svým obrazem Pavarotti v Lucerně v berlínské Galerii Miro, kde bylo dílo k vidění.
Gott se svým obrazem Pavarotti v Lucerně v berlínské Galerii Miro, kde bylo dílo k vidění. (Foto Aha! – Pavel Machan, archiv I. Kernbach, foto ara)

Po smrti Karla Gotta (†80) se roztrhl pytel s dražbami originálů jeho obrazů! Další proběhne už zítra v Německu. Dlouholetá Slavíkova fotografka Ingrid Kernbachová se totiž rozhodla zbavit se zpěvákova obrazu Nadšený Pavarotti v Lucerně, který před lety koupila. Důvody neuvádí!

„Tehdy jsem do něj investovala v přepočtu půl milionu korun, prostě veškeré úspory. Zakoupila jsem ho v berlínské Galerii Miro,“ prozradila Aha! Ingrid, která byla zároveň zpěvákovou velkou fanynkou. Vyvolávací cena Mistrova díla, jež se pokusí prodat německá aukční síň Eppli, je teď 52 tisíc eur – v přepočtu 1 414 400 Kč.

Gott původně olejomalbu se svým a Pavarottiho portrétem z roku 1988 prodal v 90. letech Národní galerii v Praze. Ta po pár letech dílo přeprodala do Německa. Když pak Slavík v rámci přípravy 60. výročí své kariéry zjišťoval, kdo obraz vlastní, nestačil se divit. „Má ho moje spolupracovnice v Německu. Chtěl jsem ho koupit zpět, ale ona ho prodat nechtěla, že je pro ni velkou vzácností. Nezbývá, než to respektovat,“ řekl tehdy Aha! zpěvák.

Hvězdě Stardance brutálně zabili koně! A obraz Gotta rekordně vydražen

Video se připravuje ...

Naslouchající Luciano

„Namaloval jsem sebe koncertujícího v pražské Lucerně a mezi davy fanynek jsem namaloval i pozorně poslouchajícího Luciana Pavarottiho,“ řekl tehdy ke svému dílu Gott.

Rok z vězení a Řepkovi hrozí další soud! A Gottová šokuje: Otci se po telefonátech se mnou přitížilo

Video se připravuje ...



Přečtěte si
Články odjinud

Kontakty

  • Telefon 9.00 – 17.00: 225 974 140
  • Telefon po 17.00: 225 974 164
  • Fax: 225 974 141

RSS kanály serveru ahaonline.cz lze užívat pouze pro osobní potřebu. Jakékoli další šíření obsahu ahaonline.cz je možné pouze s předchozím souhlasem jeho provozovatele.