Nádherný výhled pro Maradonu: Legendu pohřbili v zelené oáze | Ahaonline.cz

Registrace  |  Zapomenuté heslo

Deník Aha! na Facebooku

sobota 27. dubna 2024

Svátek slaví Jaroslav, zítra Vlastislav

Nádherný výhled pro Maradonu: Legendu pohřbili v zelené oáze

Diego Maradona
Diego Maradona (Profimedia.cz)

Žil bouřlivě, hlasitě a pro všechny, na věčnost odešel tiše, intimně a v úzkém kruhu rodiny a přátel. Diego Maradonu (†60) pohřbili na místě, které dobře znal.

Oáza klidu na předměstí Buenos Aires. Hřbitov Jardín Bella Vista, v překladu Zahrada nádherného výhledu. Před devíti lety tu Diego Maradona pochoval mámu Dalmu, před pěti otce Diega staršího. A ve čtvrtek večer argentinského času po jejich boku ulehl sám.

Se svým hrdinou se chtěla rozloučit snad celá země, prezident Fernández slíbil státní pohřeb, rodina si však přála soukromý a rychlý obřad. „Diego nezemřel, Diego žije v lidech,“ skandovaly davy fanoušků, když lemovaly silnice po cestách, kudy jel vůz s fotbalistovou rakví. 40kilometrová poslední cesta zabrala skoro hodinu a půl, snad každý se chtěl dotknout auta, které převáželo Maradonovy ostatky. Narvané byly i ulice u hřbitova, podnikaví Argentinci tu rozbalili stánky s občerstvením, každý chtěl být u toho. „Dal nám tolik radosti, milujeme ho,“ podělil se 50letý fanoušek José.

Zatímco u prezidentského paláce (kam se dříve mohli fanoušci přijít poklonit k Maradonově rakvi) musela policie řešit nepokoje slzným plynem a střelbou gumovými projektily, u hřbitova si 800 strážců pořádku zjednalo klid. Diego tak mohl spočinout na místě plném zeleně tolik připomínajícím jeho oblíbené místo: fotbalové hřiště.



Přečtěte si
Články odjinud

Kontakty

  • Telefon 9.00 – 17.00: 225 974 140
  • Telefon po 17.00: 225 974 164
  • Fax: 225 974 141

RSS kanály serveru ahaonline.cz lze užívat pouze pro osobní potřebu. Jakékoli další šíření obsahu ahaonline.cz je možné pouze s předchozím souhlasem jeho provozovatele.