Pohřeb skladatele Petrova (†88): Sbohem od plejády slavných | Ahaonline.cz

Registrace  |  Zapomenuté heslo

Deník Aha! na Facebooku

sobota 20. dubna 2024

Svátek slaví Marcela, zítra Alexandra

Pohřeb skladatele Vadima Petrova (†88): Sbohem od plejády slavných

Poslední rozloučení s Vadimem Petrovem
Poslední rozloučení s Vadimem Petrovem (archiv)

Na poslední rozloučení s hudebním skladatelem Vadimem Petrovem (†88), mimo jiné autorem hudby k večerníčkům o Krtečkovi či Krkonošským pohádkám, dorazilo v pátek do velké obřadní síně strašnického krematoria víc než třicet povolených lidí. Rodina jim v tom nebránila.

Nebylo to ani v jejích silách... „Udělali jsme maximum pro to, aby smuteční hosté mohli sledovat rozloučení venku, dokonce jsme nechali nainstalovat i reproduktory. Byl jsem sám překvapen, kolik jich bylo v obřadní místnosti,“ přiznal deníku Aha! syn zesnulého Vadim Petrov ml. (63).

Petra Černocká na pohřbu Vadima Petrova (†88): Patřila jsem do rodiny, naučil mě speciální recept

Video se připravuje ...

První tchán

Se skladatelem, který zemřel v pondělí na následky ozařování krku z doby před 10 roky, po němž měl recidivy zápalu plic, se symbolicky loučil i Krteček v podobě velkého plyšáka. Za Krkonošské pohádky zase dorazil čeledín Kuba neboli Jaroslav Satoranský (80). A přišly i hvězdy seriálové Ordinace Zlata Adamovská (61) s Petrem Štěpánkem (72) či Dana Morávková (49) s manželem, skladatelem Petrem Maláskem (56). „Byl to můj profesor, který mě hodně ovlivnil. Nikdy mu nepřestanu být vděčný za to, co mě naučil,“ vyznal se Malásek. Adamovská nebyla pro slzy schopná slov. Zesnulý byl totiž jejím prvním tchánem.

Palačinky se slanečkem

Na svého pedagoga zavzpomínal i houslový virtuos Jaroslav Svěcený (60). „On byl velmi přísný, a dokonce jsme se ho báli, ale hodně toho dokázal naučit a dnes na něj s láskou vzpomínám,“ svěřil Aha! Svěcený. Nechyběla ani Saxana Petra Černocká (71). „Naše rodiny jsou spřátelené a vždy ho budu vidět jako skvělého chlapa. Naučil mě palačinky naslano, potřené sardelovou pastou se slanečkem,“ prozradila.

Vnučka Linda Vojtová nedorazila: JE VE ČTVRTÉM MĚSÍCI!

O velké překvapení se na pohřbu postarala skladatelova vnučka Linda Vojtová (35). Topmodelka, která žije v New Yorku, nepřiletěla, jelikož je ve čtvrtém měsíci. Místo sebe poslala věnec se stuhou, na níž bylo napsáno: »Nikdy nezapomeneme, Linda, Josh a nenarozený pravnouček«. Otcem dítěte je americký podnikatel Joshua Sason, který ji před rokem požádal o ruku.

Topmodelka Linda Vojtová je těhotná: Prasklo to na pohřbu dědečka Vadima Petrova (†88)!

Video se připravuje ...

 



Přečtěte si
Články odjinud

Kontakty

  • Telefon 9.00 – 17.00: 225 974 140
  • Telefon po 17.00: 225 974 164
  • Fax: 225 974 141

RSS kanály serveru ahaonline.cz lze užívat pouze pro osobní potřebu. Jakékoli další šíření obsahu ahaonline.cz je možné pouze s předchozím souhlasem jeho provozovatele.