Rozloučení s Linhartem (†80): Jeho dvě nejmilejší věci u rakve! | Ahaonline.cz

Registrace  |  Zapomenuté heslo

Deník Aha! na Facebooku

úterý 23. dubna 2024

Svátek slaví Vojtěch, zítra Jiří

Poslední rozloučení s Tony Linhartem (†80): Jeho dvě nejmilejší věci u rakve!

Pohřeb folkové legendy Tonyho Linharta
Pohřeb folkové legendy Tonyho Linharta (archiv)

Čas, ten se, vážení, zastavit nedá, těžké je loučení, toho, co hledá, znělo smuteční síní. Autor hitu Karlínské nábřeží, písničkář, kytarista a zpěvák Tony Linhart (†80) 8. ledna zemřel a rozloučit se s ním přišli členové rodiny i stovka přátel.

Manželka Monika nechala pod rakev položit Tonyho kytaru a pověstnou zelenou bundu, bez nichž nedal muzikant ani ránu. Doprovodí ho do muzikantského nebe. Nad rakví promluvil moderátor a kolega z Country Rádia, kde měl zesnulý muzikant pořad Ozvěny osadních ohňů, Jan Macoun (39). Pracně přemáhal dojetí.

„Říkal jsem si, seš profík, zvládneš to, ale moc se na to necítím,“ přiznal úvodem. „Potřeboval bych tak dva panáky a několik krabiček cigaret. Ale je potřeba se pořádně rozloučit. Byl jsi legenda, ikona, zpěvák, kytarista, kuchař i táta tří dětí, děda šesti vnoučat a měl jsi jedno pravnouče,“ prozradil Tonyho rodinnou situaci.

Helena Maršálková na pohřbu Tonyho Linharta

Video se připravuje ...

Krematoriem se pak se nesly tóny Linhartových písniček v podání jeho kolegyně a životní kamarádky, zpěvačky Heleny Maršálkové (71), která s ním před 40 lety zakládala skupinu Pacifik. „Hudbu vybírala rodina, hodně mě to dojalo,“ přiznala Helena deníku Aha! v slzách.

Písemná účast

Z důvodu epidemie se ustupuje od osobních kondolencí, smuteční hosté mají k dispozici knihu, kde mohou svou účast vyjádřit.

Utajená smrt Evy Jurinové! A Janečková po nevěrách manžela: I ona se přiznala

Video se připravuje ...

Kolaps organismu

Tony prodělal před 12 lety vážný organismu, orgány mu vypovídaly službu a lékaři ho dokonce museli uvést na 3 týdny do umělého spánku. Nakonec v nemocnici strávil 3 měsíce, aby se vůbec mohl vrátit na pódium.



Přečtěte si
Články odjinud

Kontakty

  • Telefon 9.00 – 17.00: 225 974 140
  • Telefon po 17.00: 225 974 164
  • Fax: 225 974 141

RSS kanály serveru ahaonline.cz lze užívat pouze pro osobní potřebu. Jakékoli další šíření obsahu ahaonline.cz je možné pouze s předchozím souhlasem jeho provozovatele.