Ředitel školy z »Marečka« Hálek (†90): Tajné přání na jeho pohřbu! | Ahaonline.cz

Registrace  |  Zapomenuté heslo

Deník Aha! na Facebooku

středa 17. dubna 2024

Svátek slaví Rudolf, zítra Valérie

Ředitel školy z »Marečka« Hálek (†90): Tajné přání na jeho pohřbu!

Jiří Hálek v dokumentu o Činoherním klubu
Jiří Hálek v dokumentu o Činoherním klubu (Česká televize)

Opatření kvůli covidu poznamenalo také pohřeb Jiřího Hálka (†90), který 18. prosince ve spánku zemřel. Sešlo se jen pár nejbližších, včetně kolegy z Činoherního klubu Jana Kačera (84). „Moc kamarádů mi umírá,“ povzdechl si herec a režisér.

Oba byli dlouholetí přátelé. V roce 1965 stáli u zrodu legendárního Činoherního klubu. „Byl to slušný, něžný člověk, báječný charakter a skvělý muž,“ řekl deníku Aha! Kačer. Je to nyní podle něj těžká doba, protože odchází hodně lidí. Pokud je ale smrt vyvrcholením slušného života, nemusí se člověk tolik trápit. „Co se dá dělat. Doufám, že to budou mít nahoře všechno hezké,“ vyslovil své přání. Poslední tři roky trávil nezapomenutelný představitel ředitele školy z komedie Marečku, podejte mi pero! v domově s pečovatelskou službou. Po smrti manželky, scenáristky Ireny Charvátové (†65) se Hálek uzavřel do sebe. Navíc ho trápily velké bolesti zad. Nechodil mezi lidi a nabídky na práci už odmítal.

Pohřeb ředitele z Marečka! Janeček čeká šesté dítě! A jak dopadla vánoční nehoda u Menzelové?

Video se připravuje ...



Přečtěte si
Články odjinud

Kontakty

  • Telefon 9.00 – 17.00: 225 974 140
  • Telefon po 17.00: 225 974 164
  • Fax: 225 974 141

RSS kanály serveru ahaonline.cz lze užívat pouze pro osobní potřebu. Jakékoli další šíření obsahu ahaonline.cz je možné pouze s předchozím souhlasem jeho provozovatele.