Děsivá bouračka Bohdalové! VINÍKEM MILENEC | Ahaonline.cz

Registrace  |  Zapomenuté heslo

Deník Aha! na Facebooku

pátek 26. dubna 2024

Svátek slaví Oto, zítra Jaroslav

Děsivá bouračka Bohdalové! VINÍKEM MILENEC

Jiřina Bohdalová neovládla na křtu své emoce.
Jiřina Bohdalová neovládla na křtu své emoce. (Foto Profimedia.cz)

Dlouholetým přítelem herečky Jiřiny Bohdalové (89) byl režisér Václav Vorlíček (†88). V nové knize o herečce Vždycky upřímná Jiřina Bohdalová, která vychází k jejím blížícím se devadesátinám, jsou tak i jeho vzpomínky, které nadiktoval krátce před svým odchodem, jak uvádí Blesk.cz. Jejich součástí je i jedna velmi dramatická autonehoda!

Václav Vorlíček se po odmlce, kdy Jiřinu Bohdalovou obsadil do absolventského snímku Direktiva, setkal pracovně s legendární herečkou při projektu Neděle  ve všední den (1962). Tenkrát dělal ještě asistenta režie, režisérem byl Félix Máriássy. Ten si prý s Jiřinou padl do oka o něco více a pozval ji na projížďku svojí tehdy novou simcou.

Zlatá maska! Komu fandí Jiřina Bohdalová?

Video se připravuje ...

„Jenže blbec boural. Jiřina proletěla při nárazu předním sklem toho auta do hnoje. Doslova. Někde na vesnici byl nucen do něčeho narazit nebo ostře zabrzdit, a tehdy se ještě nepoutalo, pásy v autech nebyly, takže to Jiřina takhle odnesla. Seděli jsme s Janou Brejchovou v kavárně našeho hotelu Royale, a najednou vidím, jak do dveří vešlo strašidlo. Ženská, potrhané šaty, rozdrbané punčochy, které táhla za sebou, jak jí je střepy svlíkly. A to byla Bohdalka. Takhle tam přišla k autohavárii. Naštěstí v obličeji se jí nic nestalo, byla pomlácená jen po těle. Jak letěla tím sklem, chránila si obličej rukama, které měla poškrábané,“ zavzpomínal na nepříjemný zážitek herečky slavný režisér nejkrásnějších českých pohádek.

Unikátní novinka o Jiřině Bohdalové:

Video se připravuje ...

Bohdalová ve Zlaté masce: Kvůli čemu z ní měli legraci?

Video se připravuje ...

Unikátní novinka o Jiřině Bohdalové: Vždycky upřímná



Přečtěte si
Články odjinud

Kontakty

  • Telefon 9.00 – 17.00: 225 974 140
  • Telefon po 17.00: 225 974 164
  • Fax: 225 974 141

RSS kanály serveru ahaonline.cz lze užívat pouze pro osobní potřebu. Jakékoli další šíření obsahu ahaonline.cz je možné pouze s předchozím souhlasem jeho provozovatele.