Jiří Bartoška: Po 40 letech na něj praskne nevěra | Ahaonline.cz

Registrace  |  Zapomenuté heslo

Deník Aha! na Facebooku

čtvrtek 25. dubna 2024

Svátek slaví Marek, zítra Oto

Filmový penzista Jiří Bartoška: Po 40 letech na něj praskne nevěra

Jiří Bartoška
Jiří Bartoška (profimedia.cz)

Novým názvem si Jiří Bartoška (73) u svého zatím posledního snímku Zbožňovaný dost pomohl. Původně totiž zněl Božský děda! A to úplně nevystihuje situaci. Když je v tom přitažlivý chlap a jde o nevěru, nevadí, že je v důchodovém věku.

Zní to ještě lépe než v Sexu ve městě pan Božský. Scénář napsal úspěšný Petr Kolečko (36), držitel Českého lva za scénář k filmu Masaryk. Po svém režijním debutu komedie Přes prsty, se ujal na place znovu taktovky. „Mám k tomu příběhu osobní vztah, je inspirován mým dědou, a to hrálo docela zásadní roli,“ přiznal Kolečko. Je vděčný, že se mu podařilo dát dohromady tak skvělé obsazení. Role stárnoucího pediatra Zdeňka, který se chystá do penze a přitom má už čtyřicet let poměr s ortopedkou Danou v podání Ivany Chýlkové (57), je pro Bartošku jako stvořený.

Charizmatický prošedivělý fešák s nezaměnitelným hlasem si dokonce občas trochu upravil dialogy, aby byl příběh věrohodnější. „Jsem zcela otevřený připomínkám, probírám text s herci,“ svěřil se Kolečko. „Nehodlám je do něčeho instalovat, jsou naopak mou inspirací,“ přiznává scenárista a režisér v jedné osobě. Klamanou manželku představuje Zuzana Kronerová (68), dceru Petra Hřebíčková (41) a bývalého zetě Jiří Langmajer (54). Film Zbožňovaný, který vznikal především v Praze a jejím okolí, stihli natočit ještě před vládními nařízeními, jeho premiéra se plánuje na léto nebo podzim 2021.

Krampolová končí s léčbou v Bohnicích. Co bude dál? A Bartoška přišel o festival

Video se připravuje ...

O čem snímek je: Pediatr jde na »odpočinek«...

Uznávaný a všemi oblíbený pediatr Zdeněk (Jiří Bartoška) jde do penze. Celý život byl vyhlášeným lékařem okresní nemocnice a nyní se těší na zasloužený odpočinek. Ještě víc se však těší jeho rodina – manželka Olga (Zuzana Kronerová), která se už nemůže dočkat, až o něj bude pečovat, stejně tak jako jeho dcera Zuzana (Petra Hřebíčková), jejíž manželství s Karlem (Jiří Langmajer) se rozpadlo. Nejvíc nadšená je však Zdeňkova vnučka Aneta (Martina Czyzová), která dědu vždy považovala za svůj velký vzor a píše o něm seminárku do školy. Jenže Zdeněk není tak dokonalý, jak se zdá. Má jedno velké tajemství. Už téměř 40 let má milenku – ortopedku Danu (Ivana Chýlková). A ta samozřejmě očekává, že na ni teď bude mít konečně víc času. Na Zdeňka tak čekají pěkně horké chvilky a rozhodně ne bezstarostná pohoda, kterou si na důchod plánoval.

Bartoška odpískal letošní Vary: MFF KV 2020 se neuskuteční

Video se připravuje ...

Z invalidního vozíku

Do karet scenáristovi a režisérovi hrálo i to, že o sobě Bartoška rád tvrdí, že odmítá chodit do kopců – tedy že je »rovinný herec«. V komedii, původně nazvané Božský děda, v několika scénách jezdil i na invalidním vozíku, takže svoje tělo mohl šetřit. „V polovině filmu mě raní mrtvice, takže pak už jen sedím na vozíku a ani nemám moc textu. Odmluví to za mě ostatní,“ vyprávěl na serveru Novinky.



Přečtěte si
mord
2. 11. 2020 • 09:01

Jistě šmudlo. Zatímco ty NE celebrity žádné hříchy nemají. Strašně blaboly

aveneta
2. 11. 2020 • 08:27

Bartoška...jako všechny ony "celebrity" maji ty své hříchy v životě, ale co mu nelze upřít je charismatický hlas v dabinbu. Kupodivu jsou to často kuřáci viz, Moravec atd. Jo hlubší obhroublý hlas mnohem více než ta čistá "fistule"

Články odjinud

Kontakty

  • Telefon 9.00 – 17.00: 225 974 140
  • Telefon po 17.00: 225 974 164
  • Fax: 225 974 141

RSS kanály serveru ahaonline.cz lze užívat pouze pro osobní potřebu. Jakékoli další šíření obsahu ahaonline.cz je možné pouze s předchozím souhlasem jeho provozovatele.