BARTOŠKA NA VOZÍKU: Proboha, co se stalo? | Ahaonline.cz

Registrace  |  Zapomenuté heslo

Deník Aha! na Facebooku

úterý 19. března 2024

Svátek slaví Josef, zítra Světlana

BARTOŠKA NA VOZÍKU: Proboha, co se stalo?

Jiří Bartoška
Jiří Bartoška (Nguyen Phuong Thao, archiv Blesku)

Z vitálního sedmdesátníka se proměnil do navenek zlomeného muže na invalidním vozíku. A moc se mu do toho nechtělo. Jiří Bartoška (73) po roli v Havlovi už nechtěl znovu před kameru. Scenárista úspěšného seriálu Most! Petr Kolečko (36) ho ale přemluvil.

„Posílají mi nabídky na dva natáčecí dny. Postavy jsou vždycky napsané indiferentně, není co hrát, tak jsem řekl, že už nebudu točit. A najednou přišla esemeska od Petra Kolečka, že napsal scénář a jestli si ho nechci přečíst, že by byl rád,“ prozradil v České televizi. Postava lékaře, který žije dva životy, ho nakonec přesvědčila. „Historicky nepoučen si myslí, že se na to nikdy nepřijde, a ono se na to samozřejmě přijde,“ naznačuje zápletku komedie Božský děda.

Jiří Bartoška: Poledňákové jsem předělal scénář Líbáš jako Bůh!

Video se připravuje ...

A do karet scenáristovi a režiséru Kolečkovi hrálo i to, že o sobě Bartoška rád tvrdí, že odmítá chodit do kopců a je rovinný herec. Ve filmu totiž částečně jezdí i na invalidním vozíku, takže svoje tělo mohl šetřit. „Pořád je to komedie, určitě, ale jsou tam i hlubší témata, rodinná témata, více emocí. Je to film inspirovaný skutečností,“ uzavírá Kolečko.

Bartoška odpískal letošní Vary: MFF KV 2020 se neuskuteční

Video se připravuje ...

 



Přečtěte si
Články odjinud

Kontakty

  • Telefon 9.00 – 17.00: 225 974 140
  • Telefon po 17.00: 225 974 164
  • Fax: 225 974 141

RSS kanály serveru ahaonline.cz lze užívat pouze pro osobní potřebu. Jakékoli další šíření obsahu ahaonline.cz je možné pouze s předchozím souhlasem jeho provozovatele.