Jiří Bartoška (73): Závažné rozhodnutí ohledně zdraví | Ahaonline.cz

Registrace  |  Zapomenuté heslo

Deník Aha! na Facebooku

úterý 19. března 2024

Svátek slaví Josef, zítra Světlana

Jiří Bartoška (73): Závažné rozhodnutí ohledně zdraví

Jiří Bartoška
Jiří Bartoška (Martin Hykl)

Tomu se snad ani nedá uvěřit. Jiří Bartoška (73), který za kouřovým dýmem nebyl skoro ani vidět, si po 58 letech přestal kupovat cigarety. Bude to už rok, co nekouří. „Je to pravda. Přestal jsem kouřit v lednu,“ přiznal Aha! herec závažné rozhodnutí.

S kouřením začal už ve 14 letech. „Opravdu, šel jsem do školy a kupoval si u paní Beránkové v trafice krabičku,“ nikdy dokonce herec netajil a vysvětloval, že cigarety se nechce nikdy vzdát, protože by to prý pro jeho tělo byl velký šok, a to samozřejmě nechce. Pohled na kouření mu nezměnila ani rakovina mízních uzlin, se kterou v roce 2014 začal bojovat.

„Hulím dál, protože mi bylo řečeno, že bych měl kouření omezit, ale ne přestat. Prý by to možná tělu i uškodilo, že by se leklo. Kdysi jsem byl na cévách v IKEM a oni se ptali, kolik cigaret vykouřím. Říkám, že tolik a tolik. A oni, že teda budou muset přepsat odborný knížky, protože cévy mám úplně v pořádku. Teď jsem to však opravdu omezil,“ řekl tehdy v rozhovoru pro Reflex.

Reflex podcast: Jiří Bartoška o zrušení karlovarského filmového festivalu a o koronaviru

Video se připravuje ...

Před oslavou svých 60. narozenin kouřil 60 cigaret denně a už tehdy se vyjádřil, že to rozhodně omezit nechce. „Naopak, budu přidávat postupně s věkem. Nedej bože, abych se dožil stovky,“ vtipkoval tehdy ve chvíli, kdy ho Aha! zastihlo na jednom z natáčení. A teď prezident filmového festivalu tvrdí, že skutečně rok nekouří. A dokonce to prý nebylo žádné novoroční předsevzetí a ani ho k tomu nikdo nenutil. „Řekl jsem si, že přestanu, tak jsem přestal. Nakouřil jsem se v životě dost. Teď si ten nikotin vynahrazuji takovými těmi elektronickými cigaretami,“ dodal Bartoška, doufaje, že mu ty náhražky vydrží...

Jak poznat varovné příznaky nádoru tlustého střeva? Podívejte se na video:



Přečtěte si
Články odjinud

Kontakty

  • Telefon 9.00 – 17.00: 225 974 140
  • Telefon po 17.00: 225 974 164
  • Fax: 225 974 141

RSS kanály serveru ahaonline.cz lze užívat pouze pro osobní potřebu. Jakékoli další šíření obsahu ahaonline.cz je možné pouze s předchozím souhlasem jeho provozovatele.