Bartoška o idiocii a ničení životů: Dělám absolutní ho*no | Ahaonline.cz

Registrace  |  Zapomenuté heslo

Deník Aha! na Facebooku

pátek 26. dubna 2024

Svátek slaví Oto, zítra Jaroslav

Bartoška o idiocii a ničení životů: Dělám absolutní ho*no

Jiří Bartoška
Jiří Bartoška (Marek Pátek)

Čtyřiasedmdesátiletý herec si zanadával na poměry v současné kinematografii a život v pandemii. Charismatický šéf filmového festivalu mluví o ničení životů a idiocii!

„To je taková idiocie, že o tom jednou možná někdo natočí biják. Pokud režisér při přípravě filmu musí dopředu přemýšlet o tom, aby měl v týmu čtyři gaye a pět lesbiček, kde je potom jeho tvůrčí svoboda? Končí to tím, že Annu Boleynovou hraje černoška nebo že se herec Hank Azaria omlouvá za to, že v Simpsonech daboval Inda, i když sám není indického původu. V Činoheráku teď stáhli představení s Ondřejem Sokolem, protože v něm byl nalíčený jako černoch," lamentuje Jiří Bartoška nad zahraničními "trendy" ve filmu.

Jiří Bartoška poprvé řekl, proč nehraje s Heřmánkem! Rakovina ho připravila o dech

Video se připravuje ...

„Vezměte si případy z kampaně #MeToo, u kterých to častokrát bylo tvrzení proti tvrzení a šlo o situace, co se měly stát před dvaceti lety. Mnoha lidem přitom obvinění zlikvidovala profesní i osobní život. Třeba takový Kevin Spacey, geniální herec, žaloba proti němu nakonec byla stažena, ale to už dneska nikoho nezajímá. Žijeme v divné době," zoufá si herec.

„Člověk si proto říká, že by měl být spokojený. Jenže já jsem z pandemie už unavený. Dělám absolutní hovno, jenom sedím, kouřím a povídám si s vámi. Přitom se cítím, jako bych právě složil vagon uhlí, a bojím se, jak to celé dopadne," dodává Bartoška  v rozhovoru pro web Aktuálně.

Film Petra Kolečka Zbožňovaný představuje oficiální trailer

Video se připravuje ...



Přečtěte si
Články odjinud

Kontakty

  • Telefon 9.00 – 17.00: 225 974 140
  • Telefon po 17.00: 225 974 164
  • Fax: 225 974 141

RSS kanály serveru ahaonline.cz lze užívat pouze pro osobní potřebu. Jakékoli další šíření obsahu ahaonline.cz je možné pouze s předchozím souhlasem jeho provozovatele.