Mrtvice, ztráta řeči! Bartoška musel hrát jen očima | Ahaonline.cz

Registrace  |  Zapomenuté heslo

Deník Aha! na Facebooku

čtvrtek 25. dubna 2024

Svátek slaví Marek, zítra Oto

Mrtvice, ztráta řeči! Bartoška musel hrát jen očima

Jiří Bartoška ve Varech
Jiří Bartoška ve Varech (CNC_Marek Pátek)

Sotva Jiřímu Bartoškovi (74) skončil karlovarský filmový festival, objeví se v jiné roli – stane se z něj Zbožňovaný. Tak se jmenuje nový film Petra Kolečka. Bartoška tu hraje lékaře, který odchází do důchodu a přitom má jedno velké tajemství.

Všichni ho obdivují – pacienti, manželka a vnučka. Když se uznávaný profesor, pediatr, v nemocnici loučí a odchází do penze, doufá, že ho čeká klidný život. Jenže to by nesměl mít dva simultánní vztahy a dlouholetou milenku, která naopak čeká, že na ni konečně bude mít víc času. „Jestli byla Teorie tygra instruktážní film, jak si zařídit život v šedesátce, tak tohle je instruktážní film o tom, jak žít dva životy najednou,“ říká Bartoška.

Film Petra Kolečka s názvem Zbožňovaný představuje oficiální trailer

Video se připravuje ...

Hodně věcí odehraju očima

Režiséra a scenáristu Petra Kolečka (Česká televize momentálně vysílá jeho seriál Osada) inspiroval příběh vlastního záletného dědečka. Byl také lékařem, váženým mužem na malém městě, ale nesl si svůj hřích, o kterém se vědělo, ale nemluvilo. Když Kolečko příběh sepsal, oslovil do role Jiřího Bartošku. Domluvili se, i když po konzultaci s ním zaznamenala druhá polovina filmu značných změn. „Bylo mi příjemné, že od půlky filmu nemluvím, že se nemusím učit texty,“ směje se herec. „Dědka raní mrtvice, má afázii. Zase je to o to těžší, že hodně věcí musíte odehrát očima. A to mě na tom zajímalo, takovou roli jsem ještě nehrál,“ dodává.

S Ivanou jsme stejná chemie

V rolích jeho partnerek se představí slovenská herečka Zuzana Kronerová (69) jako manželka a Ivana Chýlková (57) v roli milenky. Je také lékařka, ortopedka, táhne to s ní už čtyřicet let. „Je to jeho celoživotní milenka, vlastně druhá neoficiální manželka,“ říká herečka. Pár s Bartoškou hrála už v několika filmech, například ve filmu Hodina pravdy či v seriálu Neviditelní. „Jsme stejná chemie, dlouho se nehledáme,“ komentuje to Bartoška.

Jiří Bartoška zakončil Vary: K nedělnímu obědu si dám kachnu!

Video se připravuje ...



Přečtěte si
leros
9. 9. 2021 • 05:02

Tonka, no když myslíš. Já jen psal, že mají Bartošku ženský rádi, tak kdo tady pindá. Ty hodně pamatuješ? No já také nejsem žádný mladík, nebo myslíš, že 67 je málo?

leros
6. 9. 2021 • 06:51

Tonka, je to idol mnoha ženských s tím nic nenaděláš. I té mojí se vždycky líbil. To, že ty nemáš ráda nikoho, snad jen božského Káju, ještě neznamená, že to tak má každý. Prober se.

Redaktoeka
6. 9. 2021 • 06:22

Prý stejná chemie 😂, Bartoška je nula oproti herečce Chylkové. 🙈

Kontakty

  • Telefon 9.00 – 17.00: 225 974 140
  • Telefon po 17.00: 225 974 164
  • Fax: 225 974 141

RSS kanály serveru ahaonline.cz lze užívat pouze pro osobní potřebu. Jakékoli další šíření obsahu ahaonline.cz je možné pouze s předchozím souhlasem jeho provozovatele.