Kráska ze seriálu Sestřičky Modrý kód: Říkají jí Karle! | Ahaonline.cz

Registrace  |  Zapomenuté heslo

Deník Aha! na Facebooku

pátek 26. dubna 2024

Svátek slaví Oto, zítra Jaroslav

Kráska ze seriálu Sestřičky Modrý kód: Říkají jí Karle!

Jiřina měří jen 157 cm, v seriálech musí často nosit vysoké podpatky.
Jiřina měří jen 157 cm, v seriálech musí často nosit vysoké podpatky. (foto ara)

Je drobná, ale o to energetičtější. Herečka Anna Jiřina Daňhelová (27) se pravidelně objevovala v seriálu Modrý kód jako sestřička Dáša. Ve své roli zůstává i v novém projektu Sestřičky, jehož pilotní díl odvysílala televize Prima včera večer. Modrý kód tak na obrazovkách v pondělky a středy nahradí.

Jiřino, jak se promění vaše role?

„Do Sestřiček přijde hodně nových postav, které rozjíždí další dějové linky. Nejsou už tolik z urgentu, ale víc se soustředí na domácí prostředí. Vzhledem k tomu, že já jsem sestřička na JIP, budu tam nyní méně. Beru to tedy jako příjemnou brigádku.“ (usmívá se)

Johanka v Ulici byla vaše první velká seriálová role. Jak jste se k ní dostala?

„Pozvali mě na kamerové zkoušky. Bylo nás tam tehdy několik. Nikdy jsem se na castingy moc necpala a říkala jsem si: Půjdu, až když mě zavolají. Zrovna tady to vyšlo a Ulice byla první, která všechno rozjela.“

SESTŘIČKY na Primě už zítra: První ukázka z dílu!

Video se připravuje ...

V titulcích vás píšou jako Annu Jiřinu Daňhelovou, ale křestních jmen máte víc. Kolik?

„Čtyři! Jsem Anna Jiřina Karla Anežka, ale uvádím oficiálně jenom dvě, jako mám v občance, tedy Anna Jiřina. A hlavně se představuji vždycky tím jedním, který mám od narození, a to je Jiřina. Ale slyším na všechny čtyři! Občas mi říkají i těmi dalšími, třeba: Ty náš Karle, ale to je jen ze srandy.“ (směje se)

Jak jste přišla k těm dalším jménům?

„Když jsem byla v osmi letech křtěná, dali mi jméno Anna a další dvě až později, v dospělosti, když jsem se nechala biřmovat.“ A vaším kmotrem byl Karel Schwarzenberg. Jak k tomu došlo? „Známe se delší dobu. Několikrát jsme se potkali na různých akcích, mluvili jsme spolu. Měli jsme si hodně co říct. Párkrát mě přišel podpořit do divadla. Díky těmto setkáním mi do života vznikly další věci. Jako malá jsem byla vychovávaná v křesťanství, a díky tomu jsem k němu získala spíš odpor. Až později jsem se k němu začala vracet a už to šlo jedno s druhým. Kmotr mě přivedl ke knězi Tomáši Halíkovi, a pak už přišlo ono biřmování.“

Sestřičky už mají znělku: Seriálem provede hit kapely ověnčené cenami Anděl

Video se připravuje ...



Přečtěte si
Články odjinud

Kontakty

  • Telefon 9.00 – 17.00: 225 974 140
  • Telefon po 17.00: 225 974 164
  • Fax: 225 974 141

RSS kanály serveru ahaonline.cz lze užívat pouze pro osobní potřebu. Jakékoli další šíření obsahu ahaonline.cz je možné pouze s předchozím souhlasem jeho provozovatele.