Přelomový rok 2020: Ordinace i Ulice zmizí z obrazovek! | Ahaonline.cz

Registrace  |  Zapomenuté heslo

Deník Aha! na Facebooku

úterý 23. dubna 2024

Svátek slaví Vojtěch, zítra Jiří

Přelomový rok 2020: Ordinace i Ulice zmizí z obrazovek!

Diváci přijdou o své oblíbené seriály.
Diváci přijdou o své oblíbené seriály. (Foto: TV Nova, FTV Prima)

Začalo to koncem listopadu 2019, do léta 2020 pak dojde v celé republice k přechodu na nový formát televizního vysílání. Diváci se z toho důvodu svých oblíbených seriálů v původním digitálním formátu vysílání již nedočkají!

Kdo se nevybavil novou televizí nebo aspoň set-top-boxem, neuvidí nové díly seriálu Ulice a přijde i o Výměnu manželek.  Stejný problém budou mít i fanoušci seriálu Ordinace v růžové zahradě. Po vánoční pauze už se v Praze v původním digitálním formátu vysílání nevrátí ani seriál Modrý kód, který vysílala TV Prima.

Od 8. ledna se kompletně rozloučíme s televizním vysíláním  DVB-T. V tento den dochází k vypínání vysílačů v tomto standardu na Žižkově, Ládví, Novodvorské a Olšanské ulici. Vyplývá to z Technického plánu přechodu.  Dle Blesku se po veřejnoprávní České televizi, která v Praze vypnula svůj multiplex již loni koncem listopadu, odmlčí i zbývající tři celoplošné sítě DVB-T. Metropole tak, až na regionální sítě, přejde na vysílání ve standardu DVB-T2.

V DVB-T2 sítích budou dle Blesku vysílané stanice Barrandov TV, Barrandov Kino, Barrandov Krimi, Noe TV, Nova, Nova Cinema, Óčko, Óčko STAR, Prima, Prima Cool, Prima Love, Prima Zoom, Prima Max, Prima Krimi, CNN Prima News, Prima +1, Seznam TV, Šlágr TV, Šlágr 2 a Radio Proglas.

Od 7. ledna budou také vypnuty dva DVB-T vysílače České televize v lokalitách Votice - Mezivrata pro část středních a jižních Čech a Trutnov - Černá hora pro severní, východní a střední Čechy. Z obou lokalit více než rok vysílá DVB-T2 síť ČT, kterou tak mohou diváci naladit již nyní.

Podle průzkumu ministerstva průmyslu a obchodu je na přechod připraveno přes 60 procent domácností. Zbytek jej bude buď řešit na poslední chvíli, nebo přechází na jiný způsob příjmu signálu. O přechodu k placené kabelové, satelitní nebo internetové službě uvažují asi dvě procenta uživatelů DVB-T, zjistil nedávný průzkum Českých Radiokomunikací.

Ulice letos oslaví 15 let vysílání. Start poznamená vražedný útok!

Video se připravuje ...



Přečtěte si
mandalaj
10. 1. 2020 • 09:02

Tyto seriály a herci v žádném případě nedosahují kvalit dřívějších seriálů. Tam herci hráli, v těch nových role se jen odříkávají a všichni k tomu stejně.

Články odjinud

Kontakty

  • Telefon 9.00 – 17.00: 225 974 140
  • Telefon po 17.00: 225 974 164
  • Fax: 225 974 141

RSS kanály serveru ahaonline.cz lze užívat pouze pro osobní potřebu. Jakékoli další šíření obsahu ahaonline.cz je možné pouze s předchozím souhlasem jeho provozovatele.