Světová premiéra výstavy iMucha: Olga Lounová vyvedla Pytlounovy | Ahaonline.cz

Registrace  |  Zapomenuté heslo

Deník Aha! na Facebooku

středa 8. května 2024

Dnes je Den vítězství, zítra Ctibor

Světová premiéra výstavy iMucha: Olga Lounová vyvedla Pytlounovy

Vernisáž výstavy iMucha v pražském Obecním domě - Olga Lounová s rodinou
Vernisáž výstavy iMucha v pražském Obecním domě - Olga Lounová s rodinou (Martin Hykl)

Kam až sahají Lounovi? Svůj doprovod rozhodně nepodcenila Olga Lounová (39), která na zahájení výstavy iMucha v Obecním domě vzala celou rodinu.

Žádné dlouhé šaty s vlečkou, volány nebo vysoké jehly... Rodina Pytlounova, Olga si totiž kvůli umělecké dráze upravila jméno na Lounová, zvolila ležérní a vzdušné oblečení. „Před vernisáží jsme se byli projet na lodičce v Praze,“ objasnila Olga volbu outfitů. Dle jejich slov je výstava nádherná a i sourozence moc bavila. Mimo jiné prozradila, že jí doma roste konkurence – sestře Elišce vychází příští týden první písnička. Takže uvidíme, jestli si sestry jednou střihnou duet, nebo bude Eliška vyprodávat koncertní haly.

Rozhodnutím zmrazit si vajíčka Olga Lounová spustila lavinu: Pošťouchla tím řadu kamarádek

Video se připravuje ...

Damská jízda
Zatímco zpěvačka měla nejpočetnější doprovod, ostatní krásky vyrazily samy. Po dlouhé době nechala svého Muže roku Josefa Kůrku (28) doma herečka Bára Mottlová (34) partnerů si také užily »dámský večírek« Vlastina Svátková (38) nebo Míša Maurerová (40). Dámy si měly určitě o čem povídat a šampaňské teklo proudem. Výstava by měla trvat zhruba rok a příští rok v květnu ji doplní multimediální show v O Universu, kterou režíruje Michal Dvořák (54) ze skupiny Lucie.

Rozpohybovaná Lendlova sbírka
Rozpohybované digitalizované plakáty malíře Alfonse Muchy či ozvučená Slovanská epopej – to vše ukáže výstava iMucha v Obecním domě. Nejrozsáhlejší sbírka děl secesního malíře nashromážděná někdejším vynikajícím tenistou Ivanem Lendlem se na místo vrátí po sedmi letech, tentokrát částečně digitalizovaná a rozšířená o další díla. „Před sedmi lety jsme chtěli prezentovat pouze plakáty a sbírku, nyní mi šlo o to vytvořit z celé výstavy zážitek,“ vysvětlil kurátor výstavy Karel Srp. I když Muchovy plakáty má ve svých sbírkách řada institucí, ta shromážděná Lendlem je výjimečná svou uceleností. Některé z plakátů nejsou známy ve světě ani ve třech exemplářích, jiné dokonce existují pouze v jednom.

Radši nepočítá, kolik prodělala: Olga Lounová přišla o kšefty v Americe

Video se připravuje ...



Přečtěte si
Články odjinud

Kontakty

  • Telefon 9.00 – 17.00: 225 974 140
  • Telefon po 17.00: 225 974 164
  • Fax: 225 974 141

RSS kanály serveru ahaonline.cz lze užívat pouze pro osobní potřebu. Jakékoli další šíření obsahu ahaonline.cz je možné pouze s předchozím souhlasem jeho provozovatele.