Otec Dejdara: Neuvěříte, co hrál naposledy | Ahaonline.cz

Registrace  |  Zapomenuté heslo

Deník Aha! na Facebooku

pátek 19. dubna 2024

Svátek slaví Rostislav, zítra Marcela

Otec Dejdara: Neuvěříte, co hrál naposledy

2020 Tři Dejdarové. Táta Martin, děda Vlastimil a vnuk Matěj.
2020 Tři Dejdarové. Táta Martin, děda Vlastimil a vnuk Matěj. (Foto herminapress, ara)

Před bezmála 30 lety si spolu zahráli v Troškově komedii Slunce, seno, erotika. Teď se Martin Dejdar (55) opět setkává před kamerou se svým otcem Vlastimilem (90). Ten tentokrát nebude za prezidenta »italského JZD«, ale za upovídaného penzistu.

Ne jednomu, ale hned třem Dejdarům bude režisér Tomáš Magnusek (36) vyplácet honorář. Do svého nového filmu Stáří není pro sraby totiž angažoval nejen Martina Dejdara, ale i jeho otce Vlastimila a syna Matěje (21). „To jsme upekli s Martinem. Starý pan Dejdar hrál naposledy před třiceti lety a je to škoda, protože je velmi herecky zdatný. S Martinem a Matějem už jsem točil. Tak prima,“ pochvaluje si Magnusek.

Martin Dejdar si sáhl na dno svých sil: 

Video se připravuje ...

Nervy v bazénu
Přestože měli Dejdarové jen čtyři společné natáčecí dny, Martinovi jako jedinému profesionálnímu herci z celé rodiny to podle jeho slov dalo pořádně zabrat. „Mít je vedle sebe na place na natáčení je velmi neobvyklé. A cítím se daleko hůř, než kdybych tady byl sám,“ přiznal Dejdar při natáčení scény, odehrávající se v plaveckém bazénu v Dobrušce.

Kluk poslouchá
To jeho devadesátiletý otec byl ve svém živlu a plný energie. „Tátovi neradím, od toho je tady režisér, ale synovi poradím, a docela poslouchá,“ svěřil se Martin.

Syn dohazovač
O roli v Troškově komedii Slunce, seno, erotika se prý Dejdarův otec neucházel. Syn mu po příchodu domů jednou prostě sdělil, že zaskočí za jednoho Itala, který natáčení na poslední chvíli zrušil. Pan Vlastimil to sice nebral vážně, když mu ale po pár týdnech přišel telegram, ať se dostaví na natáčení, pochopil, že to není vtip. A tak se stal italským zemědělcem.

Dejdar přiznal strach o děti: Dcera sekla s herectvím, syn je na křižovatce!
Video se připravuje ...



Přečtěte si
Články odjinud

Kontakty

  • Telefon 9.00 – 17.00: 225 974 140
  • Telefon po 17.00: 225 974 164
  • Fax: 225 974 141

RSS kanály serveru ahaonline.cz lze užívat pouze pro osobní potřebu. Jakékoli další šíření obsahu ahaonline.cz je možné pouze s předchozím souhlasem jeho provozovatele.