Herec Václav Postránecký (†75): TAJNÉ ZÁPISKY PŘED SMRTÍ! | Ahaonline.cz

Registrace  |  Zapomenuté heslo

Deník Aha! na Facebooku

čtvrtek 25. dubna 2024

Svátek slaví Marek, zítra Oto

Herec Václav Postránecký (†75): TAJNÉ ZÁPISKY PŘED SMRTÍ!

Nahrát poselství Václav Postránecký ještě zvládl.
Nahrát poselství Václav Postránecký ještě zvládl. (3Bobule)

Tak tohle nikdo nečekal. Václav Postránecký (†75) sice Aha! pár týdnů před svou smrtí informoval, že něco sepisuje. Už se ale nesvěřil, že to nejsou paměti ani veselé historky z natáčení, jak by se dalo u herce očekávat, ale filozofické úvahy!

„Mám pořád co na práci, i když už nemohu hrát. Něco píšu,“ řekl deníku Aha! herec, který před rokem a dvěma měsíci prohrál boj s rakovinou jícnu. „Vašek hrozně moc četl a celý život se tak vzdělával, bavilo ho to. A jak rád filozofoval,“ přiznal teď Aha! vinař Tomáš Vican, producent posledního Postráneckého filmu 3Bobule.

Rodina to vydá

Po hercově smrti se tedy nenašly jeho paměti, ale bezpočet jeho filozofických úvah o životě, jak by to či ono mělo nebo nemělo být. Postránecký toho prý sepsal tolik, že by to vydalo na pořádnou bichli. A i jeho rodina si uvědomila, že by nebylo vůbec špatné to vydat. Jak ale knihu uchopit?

Druhý pohřeb Postráneckého (†75): Něco tak dojemného jste neviděli!

Video se připravuje ...

Vlastní postřehy

Nakonec došli Postránečtí k závěru, že je nutné všechno si přečíst, vybrat z toho to nej a vybrané spisy potom dát okomentovat hercovým kolegům a kamarádům, kteří ho opravdu dobře znali. A ti k tomu pak mohou dodat ještě svoje postřehy.

Nebude sám

Prvním, kdo byl požádán o komentář, je podle informací Aha! Václavův kolega nejen z Národního divadla František Němec (76). Dalšími by měli být Jana Šulcová (73) a Pavel Nový (71), s nimiž si Postránecký zahrál v komedii století S tebou mě baví svět. A postupně by se hercovy úvahy měly dostat k dalším a dalším.

Gott přiznal akutní leukémii! A Postránecký posmrtně dostane prestižní cenu

Video se připravuje ...



Přečtěte si
Články odjinud

Kontakty

  • Telefon 9.00 – 17.00: 225 974 140
  • Telefon po 17.00: 225 974 164
  • Fax: 225 974 141

RSS kanály serveru ahaonline.cz lze užívat pouze pro osobní potřebu. Jakékoli další šíření obsahu ahaonline.cz je možné pouze s předchozím souhlasem jeho provozovatele.