Václav Postránecký (†75) dostal filmovou roli 3 roky po smrti! | Ahaonline.cz

Registrace  |  Zapomenuté heslo

Deník Aha! na Facebooku

čtvrtek 25. dubna 2024

Svátek slaví Marek, zítra Oto

Václav Postránecký (†75) dostal filmovou roli 3 roky po smrti!

Jako vinař Pavlíček v seriálu Vinaři.
Jako vinař Pavlíček v seriálu Vinaři. (Foto TV Nova, FTV Prima)

Ač od jeho odchodu uplynuly letos v květnu už tři roky, Václav Postránecký (†75) je zřejmě nesmrtelný! Na jižní Moravě se právě natáčí nový vinařský seriál Pálava a objeví se v něm i zesnulý herec a milovník vína. „Bez Václava ani ránu,“ řekl deníku Aha! vinař, producent a spoluautor scénáře Tomáš Vican (50).

Byl to on, kdo před lety obsadil Postráneckého do filmových Bobulí i seriálu Vinaři. „Nový dvanáctidílný seriál Pálava volně navazuje na Vinaře, takže se v něm objeví i vnuk Postráneckého neboli vinaře Pavlíčka. Jeho matku hraje Tereza Kostková a oba budou na dědu pochopitelně vzpomínat,“ prozradil Vican.

Vlašák – Pašák

Ale to není všechno. V seriálu se objeví také lahev vína s etiketou, na níž je tvář Postráneckého a nápis Vlašák – Pašák. To je pro změnu odkaz na Bobule, kde oblíbený herec představoval vinaře Michalicu. „Krásně jsme to prostě všechno propojili,“ libuje si Vican. Potom ale zvážní a říká: „Ani nevíte, jak bych rád, aby v Pálavě Vašek hrál! Úplně vidím, jak by si to herecky užíval s Bolkem Polívkou, který hraje druhého dědu Pavlíčkova vnuka...“

Postráneckého posmrtné tajemství odhaleno! A to je fofr, radikální změna Vondráčkové

Video se připravuje ...

Slib do nebe

Producent a spoluautor seriálu Pálava už teď prý přemýšlí, jakým způsobem dostane Postráneckého i do čtvrtého pokračování Bobulí, jež hodlá v budoucnu natočit. Do »trojky« stihl vážně nemocný herec, který bojoval s rakovinou jícnu, ještě namluvit poselství své filmové dceři. „Těch deset vět jsme natáčeli na mikrofon v nemocnici a Vašek měl radost, že dostál slovu a bude i ve třetím pokračování,“ vzpomíná Vican. „Určitě něco vymyslíme i do čtyřky!“ slibuje a připíjí nesmrtelnému Postráneckému do filmového i vinařského nebe.

Jako na táboře

Z původních Vinařů se v seriálu Pálava objeví např. Miroslav Táborský (62) nebo již zmíněná Tereza Kostková ( 46). Z nových tváří se diváci mohou těšit nejen na Bolka Polívku (72), ale i jeho syna Vladimíra (33). A dále také na Janu Paulovou (67), Pavla Zedníčka (72), Michala Isteníka (38), Patrika Děrgela (33) či Denisu Nesvačilovou (36). „Každé natáčení je tak trochu tábor. A jelikož jsme dvě stě padesát kilometrů od domova a zůstáváme tu i po natáčení, tak tu jsme opravdu jako táborníci,“ říká Denisa se smíchem. Sami sebe si v tzv. cameo rolích zahrají zpěvák Xindl X (42) či rybář Jakub Vágner (40).

Stanislav Fišer (†90): Rakovina hrtanu, ztráta hlasu i myšlenky na sebevraždu

Video se připravuje ...



Přečtěte si
Články odjinud

Kontakty

  • Telefon 9.00 – 17.00: 225 974 140
  • Telefon po 17.00: 225 974 164
  • Fax: 225 974 141

RSS kanály serveru ahaonline.cz lze užívat pouze pro osobní potřebu. Jakékoli další šíření obsahu ahaonline.cz je možné pouze s předchozím souhlasem jeho provozovatele.