Rodina po stopách Postráneckého (†75): Co skrýval ve sklepě? | Ahaonline.cz

Registrace  |  Zapomenuté heslo

Deník Aha! na Facebooku

pátek 26. dubna 2024

Svátek slaví Oto, zítra Jaroslav

Rodina po stopách Postráneckého (†75): Co skrýval ve sklepě?

Václav Postránecký
Václav Postránecký ( Foto: M. Pátek, D. Černovský)

Udělali si výlet na Moravu a šli po stopách milovaného manžela a tatínka Václava Postráneckého (†75) alias vinaře Michalici. Na farmě Pálava u Mikulova se totiž herci, který před rokem zemřel na rakovinu jícnu, vzdával velký hold.

Když manželka Helena (73) se svými dětmi Vilémem a Lucií dorazili, přivítal je producent Bobulí Tomáš Vican (48), majitel farmy a vinařství, jichž obou je Postránecký kmotrem. „Koštovali jsme vína a naše ručně vyráběné sýry. Byl to Vašek, který říkal, že ke každému vínu by měl být k zakousnutí určitý typ sýra,“ usmíval se Vican.

Věrná kopie

Producent od hercovy dcery Lucie, která pracuje jako kadeřnice v pětihvězdičkovém hotelu, dostal obraz. „Jako vinař Michalica sedával Vašek ve filmových Bobulích na dřevěné lavičce. Lucie vzala štětec a věrně nám tu lavičku v přírodě zvěčnila na plátno,“ komentoval Vican s tím, že zdařilá olejomalba bude zdobit některou z místností farmy.

Gott přiznal akutní leukémii! A Postránecký posmrtně dostane prestižní cenu

Video se připravuje ...

Měl by radost

Slavností večer věnovaný vzpomínkám na Postráneckého potom uvedl jeho syn Vilém, a že se naparoval! Postráneckého poslední film 3Bobule vidělo za dva víkendy 77 300 lidí. „A z toho by měl táta ohromnou radost, zvlášť v dnešní době, kdy se lidé bojí vystrčit nos. Táta vždycky říkal, že zážitek z filmu má člověk jenom v biografu,“ prohlásil Vilém, který se živí jako producent.

Běhal jim mráz po zádech

Večer se debatovalo a před půlnocí byly Kinematografem bratří Čadíků promítnuty pod širým nebem 3Bobule, kde už Postránecký kvůli zhoubné nemoci nemohl hrát, a tak pro film natočil alespoň poselství vinaře. „Když se nocí rozezněl Vaškův charismatický hlas, všem běhal mráz po zádech,“ podotkl dojatě Vican, producent všech tří filmových Bobulí.

Druhý pohřeb Postráneckého (†75): Něco tak dojemného jste neviděli!

Video se připravuje ...



Přečtěte si
hanecek
9. 7. 2020 • 08:11

Byl to "Pan Herec"! Když dnes člověk vidí toho zakrslého žabáka s hlasem kastráta, je mu blivno.

Články odjinud

Kontakty

  • Telefon 9.00 – 17.00: 225 974 140
  • Telefon po 17.00: 225 974 164
  • Fax: 225 974 141

RSS kanály serveru ahaonline.cz lze užívat pouze pro osobní potřebu. Jakékoli další šíření obsahu ahaonline.cz je možné pouze s předchozím souhlasem jeho provozovatele.