Kaiser dnes slaví 65: Prdnout do sebe prášky a spát navěky... | Ahaonline.cz

Registrace  |  Zapomenuté heslo

Deník Aha! na Facebooku

středa 24. dubna 2024

Svátek slaví Jiří, zítra Marek

Kaiser dnes slaví 65: Prdnout do sebe prášky a spát navěky...

Oldřich Kaiser
Oldřich Kaiser (Martin Hykl)

Z prvního cigára si potáhl ve druhé třídě. S alkoholem to svéráz Oldřich Kaiser (64) přeháněl tak, že několikrát skončil na odvykačce v blázinci. Dnes sice slaví 65. narozeniny, ale ve velkém asi ne. Nemůže. Loni měl infarkt a bere léky na ředění krve. „Člověk občas dostane chuť prdnout do sebe nějaký prášky a spát navěky,” šokuje.

Talentu má na rozdávání, chuť stát každý večer na jevišti a bavit diváky, ale skoro žádnou. „Nárok na důchod budu mít až za pár měsíců, ale nejradši už bych nedělal skoro nic. Jen pil kafe, kouřil, čuměl na přírodu a na nebe...“ prohlašuje legendární parťák Jiřího Lábuse (70). „Nejlepší divadlo je bez lidí. Pak už následuje monotónní facha,“ vysvětluje umělec, který dlouho bojoval se svou závislostí na alkoholu a byl několikrát na léčení. A nijak zvlášť se tím netají.

Blázince mu nevadí

„V blázincích se mi líbí, protože tam jsme všichni na stejný lodi. Děláš si tam, co chceš, a ačkoli zavřenej, vlastně jsi dost svobodnej,“ svěřil se Kaiser v časopise Reportér. Oslavu narozenin nijak nekomentoval, ale evidentně není v nejlepším rozpoložení. „Člověk občas dostane chuť prdnout do sebe nějaký prášky a spát navěky, ale pak si uvědomí, že ještě nemůže, protože má povinnosti vůči druhým, těm blízkým, a zachoval by se jak sobec: Jediná možnost je otrávit nejdřív je, a až pak sebe,“ šokuje.

Neřízená střela

A zatímco jeho kolegové byli z omezení hraní v sojčasné době nešťastní, Kaiser byl v karanténě evidentně spokojený. „Když nemám náladu nebo když to nejde, tak se nezblázním. Když jsem nachlazenej, proč bych to roznášel? Dvě stě padesát lidí zatleská, večer je pryč, sláva trvá dvě minuty – a někdo ode mě chytí chřipku?!“ hlásá.

Bouřlivák Olda Kaiser: Kdy jsem naposledy dělal klíště?

Video se připravuje ...

 



Přečtěte si
lekno
16. 5. 2020 • 20:17

Pán Oldřich skutočne "šokuje". V blázincích se mu líbi.. vlastně byl dost svobodnej,, chce prdnout prášky do sebe a spát navěky.. Teraz sa vari necíti slobodne ? Čo na to jeho milujúca panička ? Ak nestačí jej blahoželanie k narodeninám, mohla by sa mu ozvať rodina : ex-manželka Naďa a dcérka. Zabralo by to hádam. Asi už má on z toho sústavného hrania a množstva ľudí syndróm vyhorenia a nedivím sa tomu. Po infarkte a večne v divadle, aby podával výkony.. Jasné, že je predovšetkým on ten magnet, ktorý tam priťahuje divákov. No jeho výroky svedčia o tom, že už nutne potrebuje pokoj - oddych, a najlepšie v prírode.. Ale či mu bude dopriaty, ktovie ..

Články odjinud

Kontakty

  • Telefon 9.00 – 17.00: 225 974 140
  • Telefon po 17.00: 225 974 164
  • Fax: 225 974 141

RSS kanály serveru ahaonline.cz lze užívat pouze pro osobní potřebu. Jakékoli další šíření obsahu ahaonline.cz je možné pouze s předchozím souhlasem jeho provozovatele.