Prezidentem vyznamenaná Jitka Pelikánová (†87): Kdo po ní bude dědit? | Ahaonline.cz

Registrace  |  Zapomenuté heslo

Deník Aha! na Facebooku

úterý 23. dubna 2024

Svátek slaví Vojtěch, zítra Jiří

Prezidentem vyznamenaná Jitka Pelikánová (†87): Kdo po ní bude dědit?

Miloš Zeman s Jitkou Frantovou Pelikánovou.
Miloš Zeman s Jitkou Frantovou Pelikánovou. (archiv Blesku)

Své římské apartmá měla plné drahých obrazů a starožitného nábytku z bývalého Československa. Kdo všechny tyto věci po herečce Jitce Frantové Pelikánové (†87), která zemřela bezdětná, zdědí? Podle zjištění deníku Aha! to bude pravděpodobně její blízký přítel a manažer Gianluca Berti (51).

Vše přesně ukáže až otevření hereččiny poslední vůle. „Jsem v kontaktu s úřady, se kterými vše řeším. Byl jsem Jitčin nejbližší, to je pravda, ale více to komentovat nechci,“ potvrdil Aha! Berti. Byl to také on, kdo se jako první od její sousedky a následně lékařů dozvěděl, že v neděli v podvečer zemřela.

Drahý nájem
V roce 1969, tedy rok po nuceném odchodu do exilu, si Frantová Pelikánová pronajala se svým manželem Jiřím Pelikánem (†76) luxusní střešní apartmá u římského Pantheonu. V něm žila až do své smrti. „Platím 2000 euro (55 040 Kč, pozn. red.) nájem, ale jsem tady velice spokojená,“ řekla ještě loni v prosinci Aha! Jitka. V Itálii pobírala nemalý důchod a do toho stále pracovala, takže si bydlení s velkou terasou s výhledem na »Věčné město« mohla dovolit.

Nábytek z domova
Vybavení apartmá bylo převážně z tehdejšího Československa. „Nechala jsem si sem ten starožitný nábytek a obrazy složitě přivézt,“ svěřila Aha! herečka. V kuchyni měla z rodné vlasti např. obrovskou sadu nádobí s cibulovým vzorem. „Používám ho jako sváteční, hlavně na Vánoce,“ tvrdila.

Místo pohřbu pieta u hrobu
Kamarádi a kolegové Frantové stále její smrti nemohou uvěřit. „Měla tolik elánu a plánů. Její srdíčko prostě nápor zdravotních problémů z poslední doby nevydrželo. Teď už tančí tango na obláčku,“ smutní manažer Gianluca Berti. Ten s italskými úřady stále řeší hereččin pohřeb, kterého se vzhledem k přísným opatřením kvůli koronaviru nebude moci nikdo z blízkých zúčastnit. Berti počítá s tím, že až opatření poleví, uspořádá pietní setkání u hrobu.

Jak vysokou penzi budete brát a kdy dosáhnete důchodového věku? Napoví Vám naše důchodová kalkulačka pro rok 2020>>>



Přečtěte si
manunu
6. 5. 2020 • 08:13

Ta paní je samá plastika, jde z ní hrůza. Takhle dopadnou všechny ženy, které neumí stárnout a myslí si, že díky plastikám budou vypadat pořád na 20 let a některé se i tak chovají, jako dvacetileté.

mord
6. 5. 2020 • 05:35

Udavacka

Články odjinud

Kontakty

  • Telefon 9.00 – 17.00: 225 974 140
  • Telefon po 17.00: 225 974 164
  • Fax: 225 974 141

RSS kanály serveru ahaonline.cz lze užívat pouze pro osobní potřebu. Jakékoli další šíření obsahu ahaonline.cz je možné pouze s předchozím souhlasem jeho provozovatele.