Hvězda Policie Modrava Satoranský: NÁHLÁ SMRT MANŽELKY! | Ahaonline.cz

Registrace  |  Zapomenuté heslo

Deník Aha! na Facebooku

středa 24. dubna 2024

Svátek slaví Jiří, zítra Marek

Hvězda Policie Modrava Satoranský: NÁHLÁ SMRT MANŽELKY!

Jaroslav Satoranský s manželkou Libuší
Jaroslav Satoranský s manželkou Libuší ( P. Mazáč, TV Nova, archiv)

Ani se nechce uvěřit, že osud může být tak krutý. Jaroslav Satoranský (80), kterého můžete vidět jako majora Václava Koutného v právě reprízovaném nováckém seriálu Policie Modrava, náhle ovdověl. Jeho žena Libuše (†78) zemřela v pondělí na Jaroslava, kdy měl herec svátek.

Jaroslavovi volala v pondělí s gratulací řada přátel a známých. Netušili, jakou bolest v sobě ukrývá. „Je to strašná rána. Nikdo to ani ve snu nečekal,“ řekl deníku Aha! rodinný přítel. „Ještěže má Jarda dceru Martinu a vnuky Kubu a Honzu. A taky hodně koníčků. Ale stejně – Líbu mu to nevrátí...“ dodal smutně.

První a poslední láska

Šli spolu životem už od puberty. Jaroslav hrál ochotnicky divadlo, a když přišly do zákulisí dvě dívky, blondýnka a druhá tmavovlasá, vybral si tu první. Napořád. „Mně bylo sedmnáct a půl a jí patnáct a půl. Mám velké štěstí, že jsme se potkali,“ vzpomínal herec na svou první a zároveň poslední lásku. Chodili spolu celá její studia a v roce 1961 se na Staroměstské radnici vzali. Libuše Kubová se stala Satoranskou. Pracovala v projekci a pro manželovu práci měla velké pochopení.

Diamantová svatba nebude

„Starala se, abych náhodou nezpychl, vždycky mě vrátila na zem,“ říkal s vděčností herec. „Za dva roky budeme mít diamantovou svatbu,“ pochlubil se loni Satoranský na tiskovce k Modravě. Když ji začal v roce 2008 točit, vzal samozřejmě na Šumavu i ženu. Udělali si hned několik výletů. Byli zvyklí chodit společně na dlouhé procházky i v Praze na Proseku, kde bydleli. „Cestou si toho vždy hodně napovídáme,“ komentoval to spokojeně. Byli pevná dvojka. I proto se herec na jejich úctyhodné šedesátileté výročí moc těšil. Místo toho ale zůstal najednou sám.

Slavná přízeň

Vedle dcery Martiny a vnuků Jana a Jakuba je Jaroslav Satoranský příbuzný i s basketbalistou Tomášem Satoranským (28). Je to vnuk jeho bratrance. „Jsem rád, že dělá našemu jménu takovou čest,“ přiznal herec loni, kdy »Saty« s reprezentací válcoval na loňském MS soupeře zvučných jmen.

AMFORA Jaroslav Satoránský. Rozhovor zde:

Video se připravuje ...



Přečtěte si
Články odjinud

Kontakty

  • Telefon 9.00 – 17.00: 225 974 140
  • Telefon po 17.00: 225 974 164
  • Fax: 225 974 141

RSS kanály serveru ahaonline.cz lze užívat pouze pro osobní potřebu. Jakékoli další šíření obsahu ahaonline.cz je možné pouze s předchozím souhlasem jeho provozovatele.